Ο Δρόμος είχε πάντα τη δική του ιστορία…


Πρώτη Δημοσίευση: 01/08/2018 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/08/2018 19:48
Όλοι έχουν σιγοψιθυρίσει, με την υπέροχη μελοποίηση από το Μάνο Λοΐζο, τους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου «Ο δρόμος». Εκείνος ο δρόμος που είχε τη δική του ιστορία.
Και ήρθε φέτος, για 10η χρονιά, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας-που λόγω των φονικών πυρκαγιών στην Αττική μεταβλήθηκε σε Φεστιβάλ Αλληλεγγύης για τα θύματα-να ταράξει τα νερά, με λάθη ένθεν κακείθεν, κατηγορίες επίσης και, τελικά, ακύρωσή του μετά την πρώτη μέρα λόγω υπέρβασης ωραρίου και ηχορύπανσης.
Θα είχαν σίγουρα δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου Σιδηροδρόμων για τον εκκωφαντικό θόρυβο λόγω της μουσικής ως τη 1.30 τα ξημερώματα.
Από την άλλη πλευρά, διοργανωτές και συμμετέχοντες, πάμπολλοι εκτός νομού και αρκετοί εκτός χώρας που ήρθαν για το συγκεκριμένο μουσικό γεγονός, καταθέτουν τη δική τους άποψη, αναγνωρίζοντας ότι «η παράδοση» του ανελαστικού ωραρίου σε άλλες εκδηλώσεις τούς οδήγησε στο παράπτωμα να συνεχίσουν πέραν αυτού.
«Τις πταίει» τελικά;
Ο δήμαρχος της πόλης μας αναγνώρισε πως ήταν «λάθος» η άδεια που έδωσε. Να υποθέσω στο συγκεκριμένο μέρος.
Επειδή, όμως, υπήρχε η εμπειρία, αυτός ο παράγοντας θα έπρεπε να συνεκτιμηθεί από την αρχή, πριν φθάσουμε στο σημείο οι μεν να κατηγορούν τους δε και τούμπαλιν.
Επίσης, κάτοικοι της περιοχής που τηλεφώνησαν στο «Θ» τασσόμενοι υπέρ της απόφασης του δημάρχου, μου έλεγαν πως τον άκουσαν να λέει ότι βουλευτής τού τηλεφώνησε, προκειμένου να του ζητήσει να συνεχιστεί το Φεστιβάλ μέχρι το πρωί.
Κύριε δήμαρχε, πολύ θα ήθελα να άκουγα το όνομα αυτού του βουλευτή. Αφού είχε το «θράσος» να ζητήσει κάτι τέτοιο, δε θα πείραζε να ακουστεί και το όνομα.
Επίσης, άλλοι μας κατήγγειλαν τηλεφωνικά ότι τους είπαν πως εκπρόσωποι κόμματος παρότρυναν τους συμμετέχοντας να συνεχίσουν μέχρι το πρωί.
Επειδή μου φαίνεται ανεύθυνη ως θέση, θα την πίστευα μόνο αν την άκουγα.
Το συμπέρασμα;
Προσοχή στις άδειες, γιατί δημιουργούνται θέματα που δε θα έπρεπε.
Α.
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου