Φοιτητές του Erasmus μεταξύ 14 νεκρών και δεκάδων τραυματιών σε τροχαίο στην Ισπανία


Πρώτη Δημοσίευση: 20/03/2016 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2016 17:03
Τουλάχιστον 14 άτομα, κυρίως φοιτητές, έχασαν την ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το πρωΐ της Κυριακής στην Ισπανία. Ενα λεωφορείο με 56 επιβάτες ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της ανατολικής ισπανικής ακτής.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, το λεωφορείο μετέφερε από την Βαλένθια στη Βαρκελόνη φοιτητές, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ξένοι και συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus). Οι φοιτητές είχαν πάει στη Βαλένθια για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ "Fallas", γνωστό για τα πυροτεχνήματά του.

“Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές και μερικοί από αυτούς είναι ξένοι, που σπουδάζουν στην Καταλονία και στη Βαρκελόνη" δήλωσε ο ο Jordi Jane, περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας. "Είχαν ταξιδέψει στη Βαλένθια για το φεστιβάλ “Fallas” και επέστρεφαν..."
Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα.
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου