Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα


Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2018 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2018 17:02
Η επί του κανονισμού της τιμής των τροφίμων επιτροπή της περιφερείας του Πρωτοδικείου Καλαμών συνελθούσα εκανόνισε την τιμή των κάτωθι ειδών δια της υπ’ αριθμ. 9 αποφάσεώς της ως εξής: ιχθύων – λούτσων, σαλπών, ελητσών, σκορπιών μεγάλων και σαργάνων εις δρχ. 22 λιανικώς. Κεφαλοτυρίου μη αποβουτυρωμένου εφετεινού εις δραχ. 32 κατ’ οκάν λιανικώς, αποβοτυρωμένου δε εις δρχ. 24, τυρού φέτας βαρελισίου ως και σφέλας «Τουλουμίσιο» μη αποβουτυρωμένου εις δρχ. 24 κατ’ οκάν λιανικώς, αποβουτυρωμένου δε εις δρχ. 14 κατ’ οκάν λιανικώς.
 
ΕΚ τοις εστιατορίοις κανονίζει την διατίμησιν ως εξής: Παϊδάκια αμνού, μπριζόλες, μπιφτέκι, σουβλάκια, οβελίαι παντός είδους και φιλέτο σχάρας εις δρχ. 9 κατά μερίδα υπολογιζομένης εκάστης μερίδος εις πεντήκοντα δράμια ωμού κρέατος.
 
ΔΙΑ τα εν Παραλία Καλαμών ξενοδοχεία των Α. Δάλμαρ και Ιω. Κατσαούνη καθορίζει λεπτά 50 επιπλέον της άνω διατιμήσεως φαγητών, πλην του τυρού, άρτου και οίνου.
 
ΕΝ τοις καφενείοις ως και εν τοις ζαχαροπλαστείοις καθορίζει την τιμήν του εψημένου καφέ κατά κύπελλον εις λεπτά 70, εκάστης κομπόστας και γλυκού εν γένει κουταλιού εις λεπτά 70, εκάστου λουκουμίου εις λεπτά 70, εκάστης πάστας βάρους 30 τουλάχιστον δραμίων δρχ. 2, εκάστου τεμαχίου γλυκού ταψιού εις δρχ. 2.
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: 



Προσθήκη νέου σχολίου