Θάρρος :: Άρθρα
Στα Ίσια
Βίκη Βετουλάκη
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, το χάσαμε…
Για πολλοστή φορά την τελευταία τριετία, επανέρχεται το θέμα κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η αναδιάρθρωση που τελικά φαίνεται να προχωράει και να ολοκληρώνεται στις αρχές του φθινοπώρου, αδιάκριτα καταργεί όλα τα Τμήματα Ναρκωτικών ανά την Ελλάδα, χωρίς κριτήρια, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να ληφθούν υπόψη ιδιαιτερότητες περιοχών.
... Διαβάστε περισσότερα...
Δεν είμαστε «Μπρούκληδες»
Είναι αλήθεια ότι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί υπέρμετρα από την φορολογία των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα φέτος, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν κάθε μήνα και για τον ασφαλιστικό τους φορέα και για τη φορολογία, είναι για αρκετούς πολύ περισσότερα από τα έσοδά... Διαβάστε περισσότερα...
Μας νικάει μόνο ότι φοβόμαστε…
Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες, «βροντοφώναξε» με τη μαντήλα της προχθές στην εθνική παρέλαση, η 18χρονη Άγια που γεννήθηκε στην Ελλάδα με γονείς από την Αίγυπτο. Mε μιας ξεπήδησαν και πάλι οι φοβίες μας, που κορφιάζουν από τα γεγονότα των ημερών. Με το δικό της τρόπο ήθελε να στείλει μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φανατισμού, είπε σε... Διαβάστε περισσότερα...
Η κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες
Εξαιρετικά ευχάριστη ήταν τόσο την Παρασκευή, όσο και χθες, η διαπίστωσή μου ότι πλέον όχι μόνο οι νεαρές γυναίκες, αλλά και πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία, δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» με την περιφέρεια Πελοποννήσου για ενημέρωση και δωρεάν κλινική... Διαβάστε περισσότερα...
Στόχος Νο 1: Εξοντώστε ΜΜΕ και εργαζόμενους
Μόνο ως οργανωμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της λειτουργίας και επιβίωσης των Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων του, μπορώ να εκλάβω όσα τον τελευταίο καιρό γίνονται, είτε φανερά, είτε εν κρυπτώ.
Οι κυβερνητικές επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο κλάδος δεν έχουν τελειωμό, ούτε φραγμό.
Τα παραδείγματα πολλά. Οι κατά καιρούς... Διαβάστε περισσότερα...
Είναι όντως τυφλή, αλλά με ποια έννοια;
Τυφλή ξέρουμε ότι είναι η Δικαιοσύνη και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, για να μην κατακρημνιστούν όλες οι ελπίδες μας για τις αξίες που έχουμε.
Τη Θεά Θέμιδα την έχουμε συνηθίσει ως σύμβολο της Δικαιοσύνης με μαντήλι στα μάτια και κρατώντας πάντα μια ζυγαριά σε απόλυτη ισορροπία.
Σύμβολα και τα δύο για την αντικειμενικότητα της... Διαβάστε περισσότερα...
Η κοινωνία κινδυνεύει να μην μπορεί να «ξανασηκωθεί»
Τραγικές οικογενειακές ιστορίες εξελίσσονται σχεδόν καθημερινά πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, όπως θα διαβάσετε και στις επόμενες σελίδες, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αυξηθεί υπέρογκα.
Πρόσφατα, στην αίθουσα του Εφετείου εξελίχθηκε μία τέτοια δίκη, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθόταν ο... Διαβάστε περισσότερα...
Μαθήματα τιμωρίας από μια αριστερή Κυβέρνηση
Πάρα πολλά πράγματα αν μας τα περιέγραφαν πριν μια δεκαετία, το λιγότερο που θα κάναμε θα ήταν να γελάσουμε. Και το χειρότερο, είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε μέχρι που φτάνει το… «χειρότερο».
Κάθε ελπίδα για στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων εξανεμίζεται καθημερινά, παρά το γεγονός, ότι εκατομμύρια Έλληνες στήριξαν αυτές τους τις ελπίδες στην... Διαβάστε περισσότερα...
Άλλοι είναι οι ήρωες…
Περίπου 3.500 άτομα στη Μεσσηνία, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος που έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, ενώ οι τελευταίες ενημερώσεις έδιναν πιθανότητες για διάθεση τροφίμων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πρόκειται για δικαιούχους, των οποίων όλα τα κριτήρια που τους... Διαβάστε περισσότερα...
Ας τους ακούσουν αυτή τη φορά
Για ακόμη μια φορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας στη Μεσσηνία χτυπάει «κόκκινο» και θέτει σε συναγερμό την κοινωνία μας. Όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά, πριν από δύο χρόνια, επί υπουργίας Νίκου Δένδια, χρειάσθηκε να φθάσει η πρόταση του υπουργείου μέχρι και τη δημοσίευσή στο ΦΕΚ και την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για να... Διαβάστε περισσότερα...