Άλλοι είναι οι ήρωες…


Πρώτη Δημοσίευση: 13/12/2015 19:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2015 19:26
Περίπου 3.500 άτομα στη Μεσσηνία, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος που έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, ενώ οι τελευταίες ενημερώσεις έδιναν πιθανότητες για διάθεση τροφίμων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πρόκειται για δικαιούχους, των οποίων όλα τα κριτήρια που τους ζητήθηκαν για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποδεικνύουν τη μεγάλη ανάγκη που έχουν για βοήθεια ακόμα  και σε επίπεδο των τροφής.
Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε με «τυμπανοκρουσίες», αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει προσφέρει τίποτα.
Το επίπεδο της οργάνωσης για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα προέβλεπε, μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν σε μηδενικό επίπεδο. Μακάρι, οι φορείς υλοποίησης να καταφέρουν να το «τρέξουν» γρήγορα, γιατί, αν περιμένουν από τις κεντρικές δομές της Πολιτείας, οι 3.500 δικαιούχοι θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα σε αναμονή.
Η άλλη πλευρά πάλι της ιστορίας, είναι ακόμα πιο προβληματική. Μετά τη διάθεση ειδών και τροφίμων που προβλέπεται άπαξ για το 2015 (κι αν αυτή προλάβει γίνει εντός αυτού του έτους), για την επόμενη χρονιά το 2016, προβλέπεται η διάθεση άλλες 3 φορές μέσα στο έτος.
Τι νόημα μπορεί να έχει η βοήθεια προς συνανθρώπους μας με μεγάλες ανάγκες μόνο 3 φορές το χρόνο. Τις άλλες 362 ημέρες του χρόνου πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Βέβαια θα μου πει κάποιος «από το ολότελα…». Είναι όμως έτσι;
Τελικά, οι μεγάλοι «ήρωες» του κράτους που ζούμε, που δεν έχει καμία κοινωνική μέριμνα, είναι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που αθόρυβα και σίγουρα από το υστέρημά τους, βοηθούν όπως μπορούν το διπλανό τους, το γείτονά τους.
Σε τέτοιους ανθρώπους εναπόκεινται οι ελπίδες των ασθενέστερων, γιατί αν περιμένουν από  την Πολιτεία, είναι από χέρι χαμένοι.
 
Βίκυ Βετουλάκη
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου