Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, το χάσαμε…


Πρώτη Δημοσίευση: 13/06/2016 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/06/2016 14:25
Για πολλοστή φορά την τελευταία τριετία, επανέρχεται το θέμα κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η αναδιάρθρωση που τελικά φαίνεται να προχωράει και να ολοκληρώνεται στις αρχές του φθινοπώρου, αδιάκριτα καταργεί όλα τα Τμήματα Ναρκωτικών ανά την Ελλάδα, χωρίς κριτήρια, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να ληφθούν υπόψη ιδιαιτερότητες περιοχών.
Και μπορεί πράγματι να μην υπάρχει αναγκαιότητα λειτουργίας τους ως ανεξάρτητα τμήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αν και το θέμα των ναρκωτικών στην εποχή μας εξακολουθεί να αυξάνεται με επικίνδυνους ρυθμούς, υπάρχουν περιοχές όμως όπως η Μεσσηνία, που η συνέχιση λειτουργίας του θα έπρεπε να είναι μονόδρομος.  Ακλόνητο επιχείρημα η δράση του Τμήματος Δίωξης Καλαμάτας και οι επιτυχίες που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.
Παρά όμως την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει η εν λόγω υπηρεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει «ανοίξει μύτη» στη Μεσσηνία για το θέμα αυτό. Καμία αντίδραση από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς ή κοινωνικούς φορείς. Καμία εναντίωση. Μόνο λόγια για το τεράστιο πρόβλημα  των ναρκωτικών που πλήττει τη νεολαία μας. Από πράξεις, μηδέν. Η μόνη αντίδραση προέρχεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η οποία υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της υπηρεσίας και ζητάει, σε περίπτωση που τελικά δεν αλλάξει ο προγραμματισμός και απορροφηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, να συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη ομάδα με δικό της αποκλειστικά προσωπικό.
«Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την Άνοιξη» και αν δεν υπάρξουν τώρα ισχυρές αντιδράσεις, από το σύνολο των φορέων της Μεσσηνίας, που θα ανατρέψουν έναν τέτοιο σχεδιασμό, απλώς σε λίγο καιρό θα λέμε ότι κάποτε είχαμε Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στην Καλαμάτα, που έκανε σημαντική δουλειά και κάποιοι «κακοί» το κατήργησαν. Και θα ρίξουμε τις ευθύνες αποκλειστικά στους «κακούς», ξεπλένοντας τη συνείδησή μας από κάθε δική μας ευθύνη.

 της Βίκυς Βετουλάκη
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου