Η κοινωνία κινδυνεύει να μην μπορεί να «ξανασηκωθεί»


Πρώτη Δημοσίευση: 25/01/2016 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/01/2016 10:32
Τραγικές οικογενειακές ιστορίες εξελίσσονται σχεδόν καθημερινά πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, όπως θα διαβάσετε και στις επόμενες σελίδες, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αυξηθεί υπέρογκα.
Πρόσφατα, στην αίθουσα του Εφετείου εξελίχθηκε μία τέτοια δίκη, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθόταν ο σύζυγος και μηνύτρια η σύζυγος. Είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό και όπως τόνισε δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο σύζυγος πάλι το αρνιόταν. Μην  θεωρήσετε πως ήταν άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Αντίθετα, και οι δύο είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, ο ένας δε, σε διευθυντική θέση. Τα περιστατικά που περιγράφτηκαν και ακούσθηκαν στην αίθουσα ότι συνέβαιναν, όταν έκλεινε η πόρτα του σπιτιού της «οικογένειας», ήταν τραγικά.
Το πιο τραγικό φυσικά απ’ όλα ήταν τα δύο παιδιά της οικογένειας, τα οποία βρίσκονταν στην εφηβεία.
Παρόντα και τα δύο στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Χωρισμένα κι αυτά στα δύο. Το κορίτσι στο πλάι της μητέρας και το αγόρι στου πατέρα. Το μίσος και η εμπάθεια δεν είχαν περιορισθεί στους γονείς, αλλά δυστυχώς είχαν περάσει και στα δύο παιδιά και μάλιστα πολύ έντονα. Είχαν χωρισθεί όλοι σε στρατόπεδα και κανείς από τους δύο γονείς δεν έβλεπε τι κακό έχουν κάνει στη ζωή όλων τους και κυρίως των παιδιών.
Τέτοιες ιστορίες εξελίσσονται πλέον καθημερινά στα δικαστήρια και στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν, όσες λειτουργούν ακόμα. Και η κατάσταση δείχνει ότι πάει από το κακό στο χειρότερο. Σε μια κοινωνία που παραπαίει και δεν ξέρει πότε θα «γκρεμοτσακισθεί» και αν θα μπορεί να «ξανασηκωθεί» για να μάθει από τα λάθη της.

Βίκυ Βετουλάκη
 
 
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου