Μαθήματα τιμωρίας από μια αριστερή Κυβέρνηση


Πρώτη Δημοσίευση: 18/01/2016 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2016 08:57
Πάρα πολλά πράγματα αν μας τα περιέγραφαν πριν μια δεκαετία, το λιγότερο που θα κάναμε θα ήταν να γελάσουμε. Και το χειρότερο, είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε μέχρι που φτάνει το… «χειρότερο».
Κάθε ελπίδα για στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων εξανεμίζεται καθημερινά, παρά το γεγονός, ότι εκατομμύρια Έλληνες στήριξαν αυτές τους τις ελπίδες στην «αριστερή» Κυβέρνηση της χώρας μας. Μαζί εξανεμίσθηκαν και οι ελπίδες για δικαιότερο κράτος. Αυτό που επιτέλους θα επιβραβεύει τους συνεπείς και θα τιμωρεί τα «λαμόγια». Όνειρο απατηλό. Δυστυχώς τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι και ο κ. Τσίπρας με το επιτελείο του κρίνουν ότι αξίζει τιμωρία σε όλους τους Έλληνες. Ίσως και να μην έχουν άδικο, για την ανοχή που έδειξαν οι Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, στα όσα γίνονταν γύρω τους και αδιαφορούσαν επιδεικτικά στο Θεό του «Ωχαδελφισμού» και του «Παρτάκια». Ίσως και να μας αξίζει αυτή η τιμωρία.
Τις προηγούμενες ημέρες, φορολογούμενος επισκέφθηκε την εφορία του, προκειμένου να ρωτήσει τι θα γίνει με την επιστροφή φόρου που είχε από την περσινή δήλωση και για την οποία μάταια περίμενε τόσους μήνες ενημέρωση, όπως του είχε «υποσχεθεί» το σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών. Είχε ετοιμάσει κι όλα τα δικαιολογητικά που πιθανότατα θα του ζητούσαν για να ελεγχθεί, ώστε πράγματι να αποδείξει ότι δικαιούται την επιστροφή φόρου.
Η υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι πράγματι δικαιούται την επιστροφή και θα την ετοίμαζε εκείνη τη στιγμή. Χάρηκε ο φορολογούμενος, για να μείνει με ένα παγωμένο χαμόγελο στη συνέχεια της ενημέρωσης από την υπάλληλο της εφορίας.
- «Το ποσό θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του  ΕΝΦΙΑ», τον ενημέρωσε.
- «Μα δεν χρωστάω καμία δόση του ΕΝΦΙΑ. Έχουν πληρωθεί όλες κανονικά στην ώρα τους, δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη και η επόμενη είναι μετά από ένα μήνα. Ούτε έχω καμία άλλη οφειλή. Είμαι συνεπής, ακόμα και μέσα σε αυτή την κρίση που μας πλήττει όλους», είπε ο φορολογούμενος.
- «Το βλέπω ότι δεν χρωστάτε», του είπε η υπάλληλος, «αλλά τα χρήματα θα κρατηθούν για τις επόμενες, μελλοντικές, δόσεις του ΕΝΦΙΑ».
Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του ο άνθρωπος. Τι κι αν διαμαρτυρήθηκε, τι κι αν είπε ότι δεν έχουν κανένα  δικαίωμα να τα κρατήσουν, αφού δεν χρωστάει… Ούτε ευρώ δεν πήρε.
Έφυγε, βλαστημώντας τον εαυτό του που δεν είναι από αυτούς που έφαγαν εκατομμύρια, που δεν πήρε χιλιάδες δάνεια, που δεν αγόρασε ένα κότερο να το χαρεί 10 χρόνια και μετά ας το πάρει η τράπεζα… Και τι έγινε αν το έπαιρνε, αυτός θα το είχε χαρεί 10 χρόνια…
Κατάλαβε τελικά, ότι στην Ελλάδα, αυτοί που τιμωρούνται πιο σκληρά από το κράτος είναι οι συνεπείς πολίτες. Και τώρα, μέσα στην  κρίση, ακόμα πιο πολύ.

Βίκυ Βετουλάκη

Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου