Του Δημήτρη Γιατράκου


Πρώτη Δημοσίευση: 29/01/2013 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2013 19:34

 

Πενήντα δυο νομούς έχει η χώρα και ο Καμμένος έστειλε επιβλέποντα βουλευτή στη Μεσσηνία τον Κουίκ. Απύθμενο το μίσος του για τον Σαμαρά. Το χειρότερο; Θα έρχεται, λέει, συχνά -πυκνά εδώ ο Τέρενς. Άλλαξε έδρα, Αντώνη. Η Α΄ Αθήνας μια χαρά είναι.

 

 

Ο κ. Νίκας είπε πως φέτος δεν έχει μάσα για τους επισήμους (;) της Υπαπαντής και τα χρήματα θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ένα τμήμα από τα χρήματα που δόθηκαν για τον toο much χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης δε θα μπορούσε να πάει εκεί;

 

 

Ή να κρατηθούν καβάντζα, που λένε, γιατί οι άποροι αυξάνονται και πληθύνονται σαν τους κόκκους της άμμου; Για επικοινωνιακό τρικ, λοιπόν, μου κάνει περισσότερο η ιστορία και όχι επί της ουσίας. Ψιλαδούρα είναι σε χρήμα το γεύμα σε σχέση με τα χριστουγεννιάτικα.

 

 

 

Εργαλείο εξωτερικής πολιτικής αποτελούν τα τούρκικα σήριαλ. Πέρυσι τα είδαν 85.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δίνοντας την εικόνα μιας δυναμικά ανερχόμενης χώρας με τη χλίδα που προβάλλουν. Άσχετο, αν έξω είναι κούκλα και μέσα πανούκλα.

 

 

Αυτά για τις στερημένες Ελληνίδες πατριώτισσες, πασών των ηλικιών, που γουστάρουν την αντρίλα του Σουλεϊμάν και των άλλων σούπερ -ντούπερ αρσενικών, παρακολουθώντας κατανυκτικά τα ανδραγαθήματά τους.

 

 

Τα δικά μας, ωστόσο, με τον κατάλληλο υποτιτλισμό, θα μπορούσαν να σπάσουν ταμεία παγκοσμίως, αλλά πού μυαλό; Μας λείπει και το μάρκετινγκ, οπότε καμιά τύχη. Γιατί, αν πακετάρεις Άδωνη, Κασιδιάρη, «Καιάδα», «Καραϊσκάκη», τύφλα να   ’χει η Όπρα.

 

 

Το 1923 «έντιμος υπηρέτρια» δημοσιεύει στο περιοδικό «Γάτος» αγγελία, με την οποία «ζητά ανάλογον σε σπίτι θέσιν, έχοντας μάτια γλαρά, καλοφτιαγμένο σώμα, δαχτυλιδένιο στόμα, ματιές σατανικές, παρέχει προς τον κύριον την κάθε... ευκολία».

 

 

Σήμερα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι, πάνε τα γλαρά μάτια και οι σατανικές ματιές που δημιουργούσαν ένα σασπένς, ένα μυστήριο και τη θέση πήραν τα «παίδαρέ μου, θα σου κάνω όλα τα βιτσιόζικα γούστα». Ο tempora, o mores!!!

 

 

Δεν πρόκειται για ενεχυροδανειστήριο, αλλά για συναλλαγές που ανακουφίζουν εν καιρώ κρίσης, λέει η gazzetta για το μαγαζί που άνοιξαν στην Καλαμάτα ο Μητρόπουλος με τη Χρονοπούλου.

Λέτε να πάω να ανακουφιστώ εκεί; Είμαι δυσκοίλιος...

 

Δημήτρης Γιατράκος 

[email protected]

Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου