Βάπτιση 100 παιδιών στην Καρποφόρα

Πρώτη Δημοσίευση: 02/06/2017 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2017 09:15
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ", στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της, στηρίζει την ομαδική βάπτιση 100 παιδιών καταγωγής Ρομά, που θα γίνει στην Καρποφόρα, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος και ώρα 11.00 το πρωί.
Στα νεοφώτιστα θα μοιρασθούν συμβολικά δώρα και θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα, κατά το γεύμα, με το Βασίλη Παϊτέρη.
Στόχος είναι, εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, η περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση των παιδιών αυτών, στη δύσκολη πορεία ένταξής τους στην ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε τη βάπτιση αυτή με επιστολή της προς το δήμαρχο Καλαμάτας, με την οποία, επίσης, τον ενημερώνει ότι η ίδρυση της Συνομοσπονδίας αποτελεί «μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στη μακρά πορεία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, δεδομένου ότι η κοινότητα των Ελλήνων Ρομά, μέσα από πρωτόγνωρες συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, έχει αποκτήσει αξιόπιστη εκπροσώπηση και έχει πλέον όλες τις νομικές, πολιτικές, αλλά και ηθικές προϋποθέσεις να αποτελέσει τον επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας μας, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών ένταξης των Ρομά», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλειος Πάντζος.
Η Συνομοσπονδία τους, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνουν για την Τρίτη, 6 Ιουνίου, διευρυμένη σύσκεψη και επισκέψεις σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στη Μεσσήνη, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
Σε ό,τι αφορά τη διευρυμένη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης, αυτή θα ξεκινήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους. Η σύσκεψη διοργανώνεται από τη Συνομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη συμμετοχή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Έχουν προσκληθεί βουλευτές του νομού, δήμαρχοι, οι επιχώριοι μητροπολίτες και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.


Σχόλια

Αφού τη σύσκεψη θα γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας να κοιτάξουν να επισκεφτούν τους καταυλισμούς της Καλαμάτας. Πολύ ενδιαφέρον δεν δείχνουν οι της Καλαμάτας για τα προβλήματα της Μεσσήνης;;;

Και οπως δηλωσε και ο ιερεας μετα θα γραφτουν ολα τα παιδια στο Δημοτικο σχολειο Ασπροχωματος Γιατι οπως ξερετε ολα αυτα τα παιδια ειναι κατοικοι Ασπροχωματος!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις