Δρομολογείται επέκτασή του αεροδρομίου της Καλαμάτας κατά 50 στρέμματα

Πρώτη Δημοσίευση: 24/08/2017 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/08/2017 18:58
Τους τελευταίους δύο μήνες κυκλοφορούσε στα τοπικά κυβερνητικά βουλευτικά γραφεία η είδηση ότι επίκεινται θετικές ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
Ο χρόνος, όμως, περνούσε δίχως η είδηση να επιβεβαιώνεται. Και ξαφνικά, μόλις χθες, γίνεται γνωστό ότι με έγγραφό της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προς την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας ζητά στοιχεία, προκειμένου να γίνει η απαλλοτρίωση 50 στρεμμάτων για να προχωρήσει η επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στο ζήτημα της αξίας της προς απαλλοτρίωση έκτασης, η τελευταία εκτίμηση που είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια έθετε το κόστος περίπου στα 400.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο χώρο των 50 στρεμμάτων προβλέπεται να γίνει επέκταση των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών, επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου και μετακίνηση του πάρκου καυσίμων. Επίσης, προβλέπεται ανάπτυξη και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου.
Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω εξέλιξη είναι εξόχως θετική για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του. Διότι η επέκτασή του είναι ένα από τα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.
Άλλωστε, δεν έχει πολύ καιρό που το δρόμο αυτό… έδειξε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, στο δήμαρχο Καλαμάτας. Ο τελευταίος ανέφερε, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ότι σε συζήτησή του με τον υφυπουργό για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, του είπε: «Αν έχετε να δώσετε 50 εκατομμύρια ευρώ, καλώς. Αλλιώς να το ιδιωτικοποιήσετε ταχύτατα». Και ο κ. Νίκας ευχήθηκε αυτό να γίνει με σοβαρή κρατική, κυβερνητική εποπτεία και έλεγχο.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 


Σχόλια

«Αν έχετε να δώσετε 50 εκατομμύρια ευρώ, καλώς. Αλλιώς να το ιδιωτικοποιήσετε ταχύτατα» Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω εξέλιξη είναι εξόχως θετική για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του. και το κράτος (με χρήματα του δημοσίου) θα δώσει τα 50εκ. & θα περάσει στους ιδιώτες ;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις