Μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2017 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2017 08:31
Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ έχουν κατατεθεί 125 αιτήσεις για συμμετοχή επιπλέον παιδιών, πέραν των 371 μαθητριών και μαθητών με τους οποίους ξεκίνησαν.
Μάλιστα, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το Σώμα θα εγκρίνει τα κοινωνικά κριτήρια για επιπλέον εγγραφές, ώστε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέχρι 12 ετών, πέραν των όσων ήδη έχουν εγγραφεί, σε συνάρτηση βεβαίως με τη δυναμικότητα των Κέντρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ, με ένδεκα συμβατικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που λειτουργούν από 17.00 έως 21.00 στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 18ο, 21ο, Λαιΐκων, Ασπροχώματος, Θουρίας και Αρφαρών.
Στα ανωτέρω Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, πέραν του παιχνιδιού, παρέχεται δομημένο πρόγραμμα στα κάτωθι εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).
 
ΚΔΑΠ/ΜΕΑ
Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει η λειτουργία ενός ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία, στο οποίο θα φοιτήσουν 50 ΑμεΑ. Η δε προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού αναμένεται να εκδοθεί στις προσεχείς μέρες.
 
Απασχόληση
Όσο για το προσωπικό που υποστηρίζει τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, θα ανέλθει συνολικά σε 68 άτομα, εκ των οποίων 35 εκπαιδευτικοί και 11 άτομα βοηθητικό προσωπικό για τα συμβατικά ΚΔΑΠ, ενώ 22 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν στο ΚΔΑΠ/ΜεΑ.
Από διοικητικής πλευράς επικεφαλής των ΚΔΑΠ είναι η Διεύθυνση Διοικητικού / Τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αθανάσιος Τσιγαρίδης, δάσκαλος, ενώ έχουν δύο εκπαιδευτικούς συμβούλους, τη Μαρία Καράμπελα, σχολική σύμβουλο και το Θεόδωρο Μακρή, δάσκαλο.
 
Π. Νίκας
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, διότι η συγκεκριμένη δράση της Δημοτικής Αρχής είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική βοήθεια σε εκατοντάδες παιδιά, κατά τεκμήριο φτωχών οικογενειών. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα για εργασία σε πάνω από 80 επιστήμονες (επίκεινται και άλλες προσλήψεις), οι περισσότεροι των οποίων ήταν άνεργοι.Σχόλια

Μια επίσκεψη στα σχολεία θα πείσει για την αλήθεια της ανακοίνωσης. Η ζήτηση προκλήθηκε λόγω της αποχής πολλών μαθητών από τα μαθήματα κι όχι λόγω της επιτυχίας του προγράμματος. Για να καλύψουν τα κενά των απόντων μαθητών και να συνεχιστεί το πρόγραμμα ο δήμος προχώρησε στις συγκεκριμένες ενέργειες. Στο 18ο Δ.Σ. ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπερνά τους 10, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρούσα είναι μόνο μια μαθήτρια. Δέχομαι ότι το πακέτο ΕΣΠΑ πρέπει να αξιοποιηθεί κι όχι να σκορπιστεί δεξιά κι αριστερά. Με τα προβλήματα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση που έχει το συγκεκριμένο σχολείο, κατασκευασμένο από τη δεκαετία του 80, η πρόσβαση από τον προαύλιο χώρο είναι δύσκολη και γίνεται με τη βοήθεια του φωτισμού της Βασιλέως Γεωργίου και του σούπερ μάρκετ που λειτουργεί απέναντι. Εύχομαι να μην κόψουν τα δέντρα για να φτάνει το φως από αυτές τις πηγές στο σχολείο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις