Κάλεσμα στον κόσμο από τη διοίκηση της Καλαμάτας γιατί «εν τη ενώσει η δύναμη»…

Πρώτη Δημοσίευση: 01/02/2018 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2018 09:41
«Η Καλαμάτα πρέπει να είναι ευγνώμων στον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο άνθρωπος προσέφερε πάρα πολλά στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για ό,τι έχει δώσει και ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε κι εμείς αντίστοιχα πράγματα που έκανε κι αυτός για τη μεγάλη μας αγάπη, τη μεγάλη αγάπη όλων των Καλαματιανών και των Μεσσηνίων, τη Μαύρη Θύελλα».
Με τα αυτά τα λόγια που τιμούν τον προκάτοχό του και ταυτόχρονα ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών άνοιξε τη χθεσινή συνέντευξη που δόθηκε στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού ο νέος διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, τους αντιπροέδρους Απόστολο Κουκούτση-Παύλο Κρανιώτη και παρόντες τους Στέλιο Παπαδόπουλο και Στέλιο Κουτίβα (το 7μελές συμπληρώνουν οι Δημήτρης Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Λάσκαρης, ενώ αναπληρωματικοί είναι οι Πουλημένος, Μπαρούνης και Ρουσσόπουλος).
Ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, χωρίς στεγανά, με διαφάνεια μέχρι το τελευταίο ευρώ, έσοδα-έξοδα ισοσκελισμένα, απολογισμό κάθε δίμηνο, με
έμφαση στις ακαδημίες και τα ντόπια παιδιά, καίριο ζητούμενο τη στήριξη του κόσμου -οικονομική και ηθική, με μαζική την παρουσία στο γήπεδο- κεντρικό άξονα το μάρκετινγκ και στόχο την οικονομική αυτοτέλεια και ανατροφοδότηση είναι συνοπτικά το πλάνο δράσης της νέας διοίκησης για την Καλαμάτα, όπως το ανέλυσε ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος στην ομιλία του, με τον ίδιο διατεθειμένο να καλύψει τα οικονομικά «κενά». Ο, δε, πρώτος απολογισμός, μαζί με τον αγωνιστικό θα γίνει μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, κατά τις 20 Απριλίου σε μια ανοικτή μεγάλη συνέλευση, στην οποία προσδοκά την εξασφάλιση ευρύτατης αποδοχής, ως ψήφο εμπιστοσύνης και επιβεβαίωση συνοδοιπορίας.    
Ο κ. Χριστόπουλος είχε στο ξεκίνημα εκφράσει τις ευχαριστίες και την εμπιστοσύνη του προς όσους συμμετέχουν στο ΔΣ και έχουν επιφορτιστεί με πόστα ευθύνης –ο ίδιος διατήρησε τη θέση του προέδρου του Πανθουριακού και δεν έχει τυπικό τίτλο στον ΠΣ Η Καλαμάτα- εξήγησε ότι δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει την ομάδα, χαρακτήρισε «βίαιη» τη διοικητική μετάβαση, αλλά και μονόδρομο, καθώς διαφορετικά αυτή «θα κατέρρεε».
Τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να βγουν εις πέρας οι υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με αγωνιστικό ζητούμενο ένα αξιόμαχο και αξιοπρεπές σύνολο.
Για τον Τάκη Δρούγα, ο οποίος πλαισίωσε τον Έλβιο Μάνα στην τεχνική ηγεσία, ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ήταν αρχικά αιχμηρός, λέγοντας ότι δεν ξεχνά την απόφαση του πρώτου να αφήσει στο μέσον του πλάνου 5ετίας των ακαδημιών του Πανθουριακού για να συνεχίσει σε αυτές της Μαύρης Θύελλας, ωστόσο ήταν επιλογή εξ αρχής που δείχνει να δικαιώνεται καθώς έχει αλλάξει «η σκέψη της ομάδας και τα “αποδυτήρια”, αλλά πρέπει να αλλάξει και η ψυχολογία που ήταν πολύ κακή».
Ο κ. Χριστόπουλος, τόνισε ότι είναι ευθύνη της διοίκησης να περάσει στους παίκτες το σεβασμό προς την ομάδα της Καλαμάτας –κάτι που έχει χαθεί και αποδείχθηκε με τις μαζικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών ακόμα και προς μικρότερες ομάδες (παρ’ ότι, όπως ειπώθηκε, ήταν πληρωμένοι και υπήρχε διαβεβαίωση στο οικονομικό, ακόμα και προσφορά αυξήσεων).
Ο ίδιος υπερτόνισε την κοινή φιλοσοφία που υπάρχει στο ΔΣ για την αξία των ακαδημιών, οργανωμένες κατά τα πρότυπα του εξωτερικού, με στόχο την ανάδειξη γηγενών παικτών, οι οποίοι θα στηρίζονται για να προχωρήσουν, αλλά και θα αποτελούν τη βάση της πρώτης ομάδας (αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του Πανθουριακού, απ’ όπου περιμένουν τα προσεχή χρόνια να στελεχωθεί με «δικά του» παιδιά).
Στη συνέχεια ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ζήτησε τη βοήθεια όλου του κόσμου -οπαδών, φιλάθλων, παλιών παραγόντων και παλαιμάχων- τους οποίους κάλεσε να είναι μαζικά σε κάθε αγώνα στο γήπεδο αφού «εν τη ενώσει η δύναμη» για «να φτιάξουμε μεγάλο το όνομα της Καλαμάτας» και πάλι. Κάτι που παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο, αλλά και με ψυχολογικό κόστος –με το τελευταίο να είναι, όπως εξήγησε, ο λόγος που δεν μπήκε στο ΔΣ, καθώς επωμίζεται ήδη παράλληλα υπερβολικές πιέσεις σε επαγγελματικό, με υποχρεώσεις και στο εξωτερικό, και προσωπικό επίπεδο.
Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος έδωσε το σύνθημα «όλοι στο γήπεδο με καλή διάθεση», έκανε λόγο για «εκκλησία» με την παρουσία παιδιών και γονέων –είχαν δοθεί 500 προσκλήσεις σε σχολεία στο ντέρμπι με τον Πανηλειακό και το ίδιο θα γίνει και σε άλλους αγώνες.
«Θα είμαι πάντα πίσω από την Καλαμάτα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο νέος ισχυρός άνδρας της Μαύρης Θύελλας και συνέχισε λέγοντας «Δεν μπήκαμε για να κερδισουμε λεφτά, αλλά για να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε. Η Καλαμάτα είναι μαγαζί γωνία –που έχει χάσει την αίγλη της- και μπορεί να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη», εξηγώντας πώς: με πλατιά αποδοχή απ’ όλο τον κόσμο που αγαπά την ομάδα και θα δίνει κάτι από το υστέρημά του, νοιώθοντας την ικανοποίηση ότι συνεισφέρει σε αυτή.
Έμφαση έδωσε ο κ. Χριστόπουλος στο μειονέκτημα έλλειψη γηπέδου, χαρακτηρίζοντας «ευγενική χορηγία» την παραχώρηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού από τον ιστορικό συλλογο, ενώ επιφυλακτική στάση αναμονής τηρεί για το προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας (υπάρχει άλλωστε …πικρή εμπειρία από το γήπεδο της Θουρίας, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι είχε προτείνει στον Δήμαρχο κ. Νίκα την κατασκευή γηπέδου για την Καλαμάτα σε –άλλο- μεγάλο χώρο στη Θουρία, για 3-4.000 φιλάθλους και σκεπαστές κερκίδες!).
 
Σταματογιαννόπουλος: Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει 
Πολύ ευχαριστημένος από τα την αποδοχή του κόσμου που έχει αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια, ανέφερε ότι είναι ο πρόεδρος Γιάννης Σταματογιαννόπουλος. Τόνισε ότι η διοίκηση θα επενδύσει σε οργανωτικό, διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αγωνιστικά ο β’ γύρος θα είναι καλύτερος για την Καλαμάτα, παρά την αποχώρηση έμπειρων παικτών, καθώς θεωρεί ότι οι μετεγγραφές που έγιναν είναι ικανοποιητικές.
«Το μάρκετινγκ είναι ένα σοβαρό στοίχημα και εφ όσον είστε μαζί μας θα καταφέρουμε» ήταν το μήνυμά του προς τον κόσμο.
 
Κρανιώτης: Οικονομικός φορέας που μπορεί να προσφέρει στην πόλη 
«Αν και Πρεβεζάνος στην καταγωγή αγαπώ πολύ την Μεσσηνία και ιδιαίτερα την Καλαμάτα» …αυτοσυστήθηκε ο γνωστός ιδιοκτήτης φοροτεχνικού γραφείου, Παύλος Κρανιώτης, ο οποίος είναι ο μόνος που συνεχίζει από την προηγουμένη διοίκηση. Ευχαρίστησε κι αυτός τον Σταύρο Παπαδόπουλο και εκμυστηρεύτηκε ότι πρόθεσή του είναι να ξαναζήσει τις μεγάλες στιγμές, με ενθουσιασμό και αγάπη, που είχε προσφέρει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος κατά την πρώτη ενασχόλησή του με την ομάδα και τα χρόνια σε Α’ και Β’ Εθνική.
«Σε ένα μεταβατικό σταδιο ήρθαμε να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε. Πιστεύουμε στις ακαδημιες που είναι κυψέλες, όπου τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με ήθος, σεβασμό και παιδεία για να φέρουν τον πολιτισμό στον τόπο μας. Θεωρώ ότι η Καλαμάτα είναι ένας οικονομικός φορέας που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη μας. Ελάτε λοιπόν στο γήπεδο, δείξτε το σεβασμό προς τους παίκτες και την αγάπη σας στην ομάδα, αλλά και στη διοίκηση που ήρθε να προσφέρει σε μια δύσκολη περίπτωση. Και ευτυχώς που ήρθε ο κ. Χριστόπουλος για να μπει μπροστά γιατί δεν θα ξέραμε τι θα γινόταν» ανέφερε ακόμα ο κ. Κρανιώτης.
 
Ανακοίνωσε Γουίκλς ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος Γιάννης Σταματογιαννόπουλος τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με εμφατικό τρόπο ότι το ρόστερ δεν έχει υποβαθμιστεί από την αποχώρηση των Τσεμπερίδη, Καμινιώτη, Κουρέλλα, Γουερέ, Ορ. Νικολόπουλου, Τσουλάκου, υπεραμυνόμενος των αντισταθμιστικών μετεγγραφών που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με ποιοτικές διαφοροποιήσεις στη λειτουργία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης για τη φανέλα. 
Έκανε γνωστή ακόμα την προσθήκη του 22χρονου Αυστραλού αμυντικού Τζόρνταν Γουίλκς (δεν ανακοινώθηκε χθες επίσημα) που προοριζόταν για την Καλλιθέα και το πρωτάθλημα της Football League.
Η Καλαμάτα έχει αποκτήσει ακόμη τους Γκασούκα, Βιτζιλάντε, Τορεζάνι καθώς και την Α’ Τοπική τω Κανελλόπουλο και Ερέκι.
 
Ευχαριστίες σε Άγρα, Μελιγαλά 
Με τα παρακάτω λόγια η διοίκηση της Καλαμάτας ευχαρίστησε για την παραχώρηση των Αλέξανδρου Ερέκι και Κώστα Κανελλόπουλου τις ομάδες τους:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις διοικήσεις του Εθνικού Μελιγαλά και του Τέλου Άγρα που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας και μας παραχώρησαν τους δύο ποδοσφαιριστές που ζητήσαμε. Οι ομάδες αυτές, έδειξαν χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε πολύ. Είναι ευτυχία για τον ΠΣ "Η Καλαμάτα" να υπάρχουν σωματεία στην ΕΠΣ Μεσσηνίας που οι παράγοντες τους έχουν αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης. Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον Εθνικό Μελιγαλά και τον Τέλο Άγρα, συνεργασία που από την νέα χρονιά ευελπιστούμε να μεταφερθεί και σε άλλα τμήματα όπως οι ακαδημίες μας».

Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις