Παράπονα για υπερχλωρίωση του νερού

Πρώτη Δημοσίευση: 22/03/2018 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2018 09:00
Σε ερώτημα που τέθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, έπειτα από παράπονα καταναλωτών για υπερχλωρίωση του νερού, ο κ. Βεργόπουλος απάντησε ότι καλό είναι να μη δαιμονοποιούμε κάποια ζητήματα, εξηγώντας ότι το νερό της Καλαμάτας είναι επιβεβαιωμένα καθαρό.
Σχετικά με τo επίπεδο του χλωρίου, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ το έχει ορίσει στα 0.2 mg ανά λίτρο, δηλαδή στο ελάχιστο δυνατό που επιτρέπεται.
Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην περιοχή των Λεΐκων, όπου η χλωρίωση εντοπίστηκε να είναι 0,36 έως 0,40 (μέγιστο όριο το 1,) που όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα. Θέλησε, δε, να ξεκαθαρίσει ότι η υπερχλωρίωση δεν είναι επικίνδυνη, απλά γίνεται αντιληπτή στη γεύση και έτσι προέκυψε το όλο ζήτημα.
Π.Μπ.Σχόλια

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το θέμα της υπερχλωρίωσης βρήκα άρθρα τα οποία αναφέρουν πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία π.χ τριαλογονομεθάνια. Τέτοιου τύπου απαντήσεις από αρμόδιο προσωπικά τις βρίσκω τουλάχιστον ανεπαρκείς πρωτίστως σε ήθος και δευτερευόντως σε ποιότητα. Θα έπρεπε να είναι μια απάντηση επιστημονική και εμπειριστατωμένη και όχι λαϊκισμοί του τύπου "ποιος σας τα είπε αυτά και εσείς δεν ξέρετε".

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις