Φυλάκιση σε Ρομά που έκλεβε εργαλεία και εξαρτήματα από κτήμα στους Γαργαλιάνους

Πρώτη Δημοσίευση: 18/10/2018 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/10/2018 11:30
Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ένας τσιγγάνος για κλοπές που σημειώθηκαν σε κτήμα το Μάρτιο του 2012 στους Γαργαλιάνους. Μάρτυρας κατέθεσε ότι ένα μεσημέρι άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν και βγαίνοντας είδε στο κτήμα του γείτονα δύο άτομα. Όταν τους ρώτησε τι κάνουν εκεί, του είπαν να κοιτάει τη δουλειά του.
 
Συναντήθηκαν
Τηλεφώνησε αμέσως στο γείτονά του, ο οποίος έσπευσε στην ιδιοκτησία του.  Ο ιδιοκτήτης του κτήματος, όπως είπε στην κατάθεσή του, είδε λίγο πριν φθάσει ένα άσπρο αυτοκίνητο με δύο τσιγγάνους και πάνω σε αυτό τα κλεμμένα πράγματά του. Προσπάθησε να τους κυνηγήσει, αλλά τελικά τους έχασε. Κατάφερε, όμως, να πάρει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το οποίο έδωσε στην Αστυνομία.
Όπως είδε μετά, είχαν σπάσει τη περίφραξη και είχαν κλέψει από την αποθήκη εξαρτήματα από το τρακτέρ και εργαλεία. Ακόμα και σήμερα, υποστήριξε, ανακαλύπτει πράγματα που του έχουν κλέψει και εκτίμησε ότι η συνολική τους αξία αγγίζει τα 10.000 ευρώ.
 
 Στις φυλακές
Λίγες ημέρες μετά, συνέχισε, είδε το ίδιο αυτοκίνητο, έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ενημέρωσε την Αστυνομία. Από φωτογραφίες που του έδειξαν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ρομά ως οδηγό του οχήματος την ημέρα που τον έκλεψαν, ο οποίος τελικά ήταν και ιδιοκτήτης του. Ωστόσο, τα κλοπιμαία δε βρέθηκαν.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, πάντως, ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με την κλοπή και τον μπερδεύουν με ομόφυλό του που έχουν το ίδιο  όνομα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από το Δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος. Επέστρεψε, δε, στις φυλακές, όπου κρατείται για άλλη αιτία.
Β.Β.
 
 
 Σχόλια

καθε τσιγγάνος στην Ελλαδα απο την ηλικία των 12 ξεκιναει να επαγγέλλεται κλέφτης και μαλιστα είναι στους άγραφους νόμους των τσιγγάνων. ή θα ακολουθησει τον ιδιο δρόμο με τους υπόλοιπους ή δεν ειναι αποδεκτος και τον λιντσάρουν. Για τους Τσιγγάνους ειναι ντροπη να δουλεύεις και είσαι αντικείμενο χλευασμού αν εισαι νομιμος-φυσιολογικος ανθρωπος. οποιος ειναι ετσι τον φωναζουν μπαλαμο. Aυτους τους ανθρωπους τους επιδοτουνε κι απο πανω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις