Π. Μαντάς: «Με υπογραφή Τατούλη εκατοντάδες εταιρείες στην Πελοπόννησο οδηγούνται σε λουκέτο...».

Πρώτη Δημοσίευση: 04/12/2018 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2018 08:27
Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη καλούνται τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην προσεχή τους συνεδρίαση να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιρειών στη Μεσσηνία (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία), οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια. Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.
Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρείες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια.
Επί της ουσίας, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιρειών παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιρειών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.
Η σκοπιμότητα, δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρείες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο.
Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να αντιδράσουν.
Επισυνάπτω τη σχετική επιστολή του κ. Τατούλη προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε αυτή αναφέρεται:
«Συμπληρωματικό – διευκρινιστικό σημείωμα επί της με αριθμ . πρωτ. 2010/28-9-2018 εισήγησής μας»
 
ΣΧΕΤ. 1. Η υπ’ αριθμ. 2010/28-9-2018 εισήγησή μας
2. Η υπ’ αριθμ. 2578/11-10-2018 (ΑΔΑ: 789Κ7Λ1-ΜΒΧ) απόφασή σας. 
Ύστερα από την ανωτέρω σχετική απόφασή σας, με την οποία αναβάλατε τη συζήτηση του θέματος για τον ορισμό δικηγόρου για τη λύση ανωνύμων εταιρειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ζητήσατε να τεκμηριωθεί η εισήγησή μας σχετικά με το λόγο της καθυστέρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, σας γνωρίζουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή ήταν η διατύπωση επιφύλαξης από την τελική υπογράφουσα για το αν πέρα από το έννομο συμφέρον έχουμε και υποχρέωση να προχωρήσουμε στη λύση των ανωνύμων εταιρειών, κάτι το οποίο θα σήμαινε και οικονομική επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με το υψηλό κόστος δικαστικών εξόδων.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ»

Του Περικλή Μαντά
Περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου, πολιτευτή Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας
 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις