«Άκρα του Τάφου… σιωπή» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/07/2017 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2017 12:00
Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πόσα οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα στους δρόμους, τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και εάν ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 14ης Ιουλίου, οπότε θα επιβληθούν νέα.
Μία ημέρα πριν και η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα πρέπει θα θεσμοθετηθούν μειωμένα πρόστιμα για όσους εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται ακόμη στον αέρα.
Παράλληλα, αγνοείται η διαγραφή των αρχικών παραβόλων που είχαν σταλεί και η επιστροφή των χρημάτων σε περίπου 9.000 φορολογούμενους που είχαν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ από τις πρώτες ημέρες μετά την αποστολή τους.
Μέχρι στιγμής, όμως, ούτε όσοι έχουν ήδη πληρώσει τα παράβολα υπάρχει τρόπος να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ούτε όμως και το υπουργείο ξέρει πώς να κινηθεί μετά τις 14 Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί για τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού η διάταξη δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.
Το βέβαιο είναι ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας το υπουργείο θα πρέπει να επανελέγξει τη λίστα για να εντοπίσει ποια από αυτά έχουν ασφαλιστεί και παράλληλα θα πρέπει να διορθώσει και τα λάθη που είχαν γίνει στον πρώτο έλεγχο στις 6 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, καταβάλλεται προσπάθεια η διάταξη αυτή να ενταχθεί -ως συνήθως- σε οποιοδήποτε από τα νομοσχέδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για να λήξει το θέμα.
Το ζητούμενο, όμως, για να λήξει το πρόβλημα είναι οι έλεγχοι να είναι διαρκείς και το υπουργείο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα και ποια οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, απειλώντας το κοινωνικό σύνολο


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις