«Άνθρωποι με 2 πατρίδες» από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2019 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2019 10:24
Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Άνθρωποι με 2 πατρίδες» διοργανώνει το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχουν και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα και εντάσσεται στις δράσεις του υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχή που επιχειρείται στα ΕΠΑΛ.
Παράλληλα, έχει ως στόχο να αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκομένων, αφού έχει να κάνει με τους Έλληνες μετανάστες. Πρώτη στάση το μεγάλο κύμα προς την Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα, έπειτα αυτό της δεκαετίας του ’60 προς την Ευρώπη, φθάνοντας στο σήμερα, οπότε εκατοντάδες Έλληνες έχουν φύγει για το εξωτερικό.
Μιλώντας σχετικά η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Ελένη Θεοδωρακάκου, προσκάλεσε τον κόσμο να βρεθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο, καθώς είναι μια εκδήλωση που θα αγγίξει όσους βρεθούν εκεί.
Αναφορικά με την επιλογή του θέματος, ανέφερε ότι είναι κάτι διαχρονικό, που πάντα βίωναν οι Έλληνες, είτε ως μετανάστες είτε ως χώρα υποδοχής μεταναστών. Έτσι, πρέπει να τονιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ξεπεραστούν κάποιες προκαταλήψεις.
Όσο για το τι θα περιλαμβάνει, η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ σημείωσε ότι εδώ και 9 μήνες καθηγητές και μαθητές δουλεύουν για αυτήν και «έχουν πάρει πολλά», που στόχο έχουν να τα μεταφέρουν και στους θεατές.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα υπάρχει από το πρωί του Σαββάτου έκθεση φωτογραφικού υλικού από στιγμές των Ελλήνων που πήραν τη δύσκολη απόφαση να μεταναστεύσουν. Οι δε μαθητές θα ετοιμάσουν κεράσματα για τον κόσμο, ενώ έχουν δημιουργήσει και ένα καράβι που θα στηθεί στο σημείο.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις