«Άστραψε και βρόντηξε»… ο Παναγιώτης Νίκας για τα Πυρηνελαιουργεία

Πρώτη Δημοσίευση: 18/09/2019 18:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2019 18:29
Προστάτης της υγείας των πολιτών ο Π. Νίκας στη χθεσινή σύσκεψη στο διοικητήριο  
 
 
Το μήνυμα της χθεσινής σύσκεψης στο Διοικητήριο για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων είχε ήδη σταλεί σε όλους τους αποδέκτες. «Προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος» είχε σημειώσει προ ημερών ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην εν λόγω σύσκεψη, τη σύγκληση της οποίας είχε αναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πυρηνελαιουργοί δε θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι».

Πριν ανοίξουν οι πόρτες και ακουστούν οι καθιερωμένες δηλώσεις, στη σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης ακούστηκε να υποστηρίζει ότι «αυτό που κυριαρχεί επί εννέα χρόνια στον τόπο είναι η δυστυχία» και ότι «σ' αυτόν τον αγώνα θα είμαστε όρθιοι. Όποιος δεν αντέχει, να το πει. Δε στηρίχτηκα σε κανέναν, δε χρωστάω σε κανέναν. Η ξεφτίλα δεν πρέπει να συνεχιστεί».
Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε ο κ. Νίκας και όταν απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων ενημέρωσης θέλησε να στείλει και πάλι αυστηρό μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι «προέχει η υγεία των πολιτών».

Πρόσθεσε, δε, ότι το κύριο μέλημά του θα είναι ένας συνεχής «αγώνας να μην έχουμε τις καταστάσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό το οποίο προέχει είναι η υγεία του κόσμου. Τελεία και παύλα. Εάν δεν μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία, δε χρειάζεται να έχουμε πυρηνελαιουργεία, δε χρειάζεται να έχουμε δραστηριότητες οι οποίες φορτώνουν τον κόσμο με προβλήματα. Υπάρχει ο νόμος ατελής ή τέλειος, ατελής είναι, υπάρχουν πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες στο θέμα. Έδωσα σαφείς οδηγίες στους τρεις αντιπεριφερειάρχες που εμπλέκονται. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος να κάνει συνεχείς ελέγχους, να επιβάλλει τα ανώτερα προβλεπόμενα πρόστιμα. Αν κάποιος αποπειραθεί να μην αφήσει την υπηρεσία να μπει και να κάνει έλεγχο, πρέπει να ειδοποιηθεί αμέσως ο εισαγγελέας και η Αστυνομία. Διότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα να μην αφήνουν τις υπηρεσίες να ελέγξουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά…».

Επισήμανε, δε, ότι «σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας».
 
Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις