«Αιχμές» Αθανασόπουλου κατά της πρώην Δημοτικής Αρχής στη Μεσσήνη!

Πρώτη Δημοσίευση: 18/09/2019 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/09/2019 16:05
«Υποχρεωμένοι να πετύχουμε» τόνισε ο νέος Δήμαρχος
 
«Αγνοείται» η αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο
  
 
Την πρώτη του συνεδρίαση, με δήμαρχο τον Γιώργο Αθανασόπουλο, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Με «πρωτοκλασάτα» στελέχη της αντιπολίτευσης να απουσιάζουν, όπως και ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο νέος δήμαρχος εξαπέλυσε βολές κατά της πρώην Δημοτικής Αρχής, οι οποίες και έμειναν… αναπάντητες.
Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Αθανασόπουλος, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Φύκιρη, για την «παρθενική» του τοποθέτηση ως δήμαρχος στο Σώμα, αρχικά ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν και να φανούν ωφέλιμοι για τον τόπο. Πρόσθεσε, δε, ότι κανείς δεν τους «έβαλε» με το ζόρι στις θέσεις που κατέχουν, αλλά ήταν δική τους επιθυμία, και γι’ αυτό όλοι από κοινού πρέπει να μοχθήσουν για να πάει μπροστά ο τόπος τους.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε τρεις επισημάνσεις: Η πρώτη αφορούσε μια προτροπή προς τους δημότες της Μεσσήνης αναφορικά με ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται, καθώς στους κάδους απορριμμάτων βρίσκονται αδρανή υλικά, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και κλαριά δέντρων από κλαδέματα. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και κάλεσε τους πολίτες να μη βάζουν όλα αυτά τα αντικείμενα στους κάδους, αλλά να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2722360109 και να έρχονται σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου για την απομάκρυνση αδρανών υλικών.

Η δεύτερη επισήμανση ήταν η ανακοίνωση της πρόθεσής του μέσα στις επόμενες 8 ημέρες να συναντηθεί με τους προέδρους κάθε ενότητας του Δήμου, ώστε να καταγραφούν σε συνεργασία και με τους αντιδημάρχους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σ’ αυτό το σημείο ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι η περίοδος των τριών μηνών που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή ήταν καταστροφική, αφήνοντας αιχμές για αδράνεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ειδικά στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει «όπλα» αυτή τη στιγμή, καθώς δε βρήκε καμία ανοιχτή εργολαβία, ούτε κάποια σύμβαση, ούτε και χρήστες μηχανημάτων, αφού οι μόνιμοι εργαζόμενοι αναμένονται ως τα μέσα Οκτωβρίου. Περιέγραψε, με λίγα λόγια, μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με την περίοδο του ελαιομαζώματος να πλησιάζει, για να επισημάνει ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα, κι αυτός είναι και ο σκοπός της συνεργασίας με τους προέδρους που «εγκαινιάζουν» άμεσα.
Υποσχέθηκε, δε, ότι τον προσεχή Μάρτιο θα παρουσιαστεί λεπτομερές και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων στην αγροτική οδοποιία με τη συμμετοχή και των προέδρων των κοινοτήτων.

Το τρίτο και τελευταίο θέμα που έθιξε ο Γιώργος Αθανασόπουλος στην πρώτη του τοποθέτηση ως δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με στελέχη της Ελληνικής
Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τα χρέη της ΚΕΑΔΗΜ. «Κληρονομήσαμε χρέη 250 χιλ. ευρώ που αφορούν εισφορές στο ΙΚΑ για τα έτη ’15, ΄16,’17 και ’18 εργαζομένων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”» επισήμανε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι είχαν παραδώσει «καθαρή» την ΚΕΑΔΗΜ στην πρώην Δημοτική Αρχή. Σχολίασε ακόμη ότι το θέμα ήταν εύκολο να λυθεί με μια αίτηση και δε γνωρίζει αν η κατάληψη εδώ ήταν από αμέλεια, αδιαφορία ή κακοδιαχείριση, αλλά ως αποτέλεσμα είχε ο Δήμος να βρίσκεται «χρεωμένος» με αυτό το μεγάλο ποσό.

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Αθανασόπουλου, που είχε σαφείς αιχμές κατά της πρώην Δημοτικής Αρχής τόσο για αδράνεια στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας όσο και για κακοδιαχείριση και οικονομικό χρέος των 250 χιλ. ευρώ που αφορούσε στην ΚΕΑΔΗΜ, κανείς από την αντιπολίτευση δε ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαντήσει.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, όπως προαναφέραμε, ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τόσο ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης όσο και «πρωτοκλασάτα» στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, διατελέσαντες αντιδήμαρχοι σε κρίσιμα πόστα, όπως η Γεωργία Παναγοπούλου (έλειπε και από τις δημαιρεσίες), ο Νίκος Τράκας και ο Χρήστος Καρύδης.
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις