«Ανοιχτά χαρτιά» ζητά η Μαρία Οικονομάκου από τους δύο υποψηφίους

Πρώτη Δημοσίευση: 30/05/2019 21:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2019 21:09
Δεν απάντησε στο προσκλητήριο της Ν.Δ. για υπερψήφιση Βασιλόπουλου 

Να… μιλήσουν όσο πιο καθαρά γίνεται τις τελευταίες μέρες πριν από το δεύτερο γύρο για την εκλογή δημάρχου στο Δήμο Καλαμάτας, ζητά με ανακοίνωσή της η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του συνδυασμού "Καλαμάτα, Ξεκινάμε". Κι αυτό, προκειμένου ο δημότης - ψηφοφόρος να έχει πλήρη γνώση γι' αυτόν που θα αποφασίσει να επιλέξει.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι παρά το προσκλητήριο της Ν.Δ. για υπερψήφιση του Θανάση Βασιλόπουλου, εκ μέρους της δεν υπάρχει καμία αναφορά.
Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφει η κα Οικονομάκου έχει ως εξής: «Ο συνδυασμός μας “Καλαμάτα, Ξεκινάμε” και εγώ προσωπικά απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους δημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Διαβεβαιώνουμε ότι θα επιτελέσουμε στο ακέραιο το θεσμικό μας καθήκον, ασκώντας το ρόλο που μας αναλογεί, με διακριτό και υπεύθυνο τρόπο. Την προσεχή Κυριακή δε θα κληθούμε να εκλέξουμε μόνο το νέο δήμαρχο Καλαμάτας. Θα κληθούμε, κυρίως, να ψηφίσουμε ποιο πρόγραμμα συνεργασιών και συγκλίσεων θα οδηγήσει σε σχηματισμό πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να κυβερνηθεί ο Δήμος σε όλη τη διάρκεια της νέας θητείας.
Αν οι συγκλίσεις επιδιωχθούν μετά τις εκλογές και στην ευκαιριακή βάση συζήτησης κάθε πρότασης του νέου δημάρχου, τότε είναι βέβαιο ότι αυτός θα είναι απλώς διακοσμητικός και ο Δήμος θα περιπέσει σε κατάσταση αναπηρίας.
Ανήκει, λοιπόν, στην πρωτοβουλία των δύο υποψηφίων να παρουσιάσουν από τώρα και δημόσια τις προτάσεις συνεργασίας με συνδυασμούς και πρόσωπα, ώστε να έχει ο δημότης πλήρη εικόνα για την αυριανή ημέρα του Δήμου μας και, άρα, γνώση και ευθύνη επιλογής».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις