«Απογειώνεται» τουριστικά η Μεσσηνία με νέες επενδύσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 03/07/2018 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/07/2018 19:14
Με νέες επενδύσεις σε γήπεδα γκολφ, πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες και ξενοδοχειακές μονάδες ενισχύει το τουριστικό συγκρότημα «Costa Navarino» τη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στη Μεσσηνία.
Η εταιρεία ΤΕΜΕΣ, που διαχειρίζεται το πολυτελές συγκρότημα, έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία στην περιοχή Navarino Hills και σε υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων δύο γηπέδων γκολφ, καθένα από τα οποία θα διαθέτει 18 οπές, σύμφωνα με δημοσίευμα στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής.
Τα γήπεδα αυτά προστίθενται στο υφιστάμενο «The Bay Course», κάτι που αναμένεται να καθιερώσει την περιοχή ως παγκόσμιο προορισμό γκόλφερ. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των δύο νέων γηπέδων η «Costa Navarino» θα αποτελεί ένα πλήρες golf resort, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επάξια το πολυβραβευμένο «Quinta do Lago», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλγκάρβε στα νότια της Πορτογαλίας. Η περιοχή, με πληθυσμό 500.000 κατοίκους, έχει ετήσιες εισροές εσόδων - αμιγώς από δραστηριότητες γκολφ - ύψους 1 δισ. ευρώ!
Τα έργα των νέων γηπέδων γκολφ εντάσσονται στη δεύτερη φάση της επέκτασης του τουριστικού συγκροτήματος, η οποία έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την ανέγερση των παραθαλάσσιων υπερπολυτελών κατοικιών «Navarino Residences».
Περαιτέρω, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη η επένδυση της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο έχει βάλει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τη χώρα στον... γύψο των μνημονίων, η περιοχή είδε τις αφίξεις των τουριστών να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, γεγονός που ενίσχυσε την απασχόληση και το εισόδημα των κατοίκων της Μεσσηνίας.
Στόχος της ΤΕΜΕΣ είναι μακροπρόθεσμα η Μεσσηνία να καταστεί ένας από τους πέντε κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι επενδύσεις σε επιπλέον ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες και γήπεδα γκολφ.
Σύμμαχος στην ευρύτερη στρατηγική της ΤΕΜΕΣ είναι ο όμιλος Olayan, ένας από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος εισήλθε στην «Costa Navarino» το 2014, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με καθέναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Τώρα συμμετέχει και στις νέες επενδύσεις στο συγκρότημα.
 
Κατοικίες... πέντε αστέρων
Πέραν των γηπέδων γκολφ, η δεύτερη φάση της επένδυσης στην «Costa Navarino» περιλαμβάνει και τις παραθαλάσσιες κατοικίες του «Νavarino Waterfront», το οποίο θα αποτελεί resort πέντε αστέρων, διαθέτοντας αγορά στα πρότυπα παράκτιας κωμόπολης.
Επίσης, στο «Navarino Bay», όπου βρίσκεται το βραβευμένο γήπεδο γκολφ «The Bay Course», προβλέπεται να δημιουργηθούν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο καθώς και βίλες με πισίνα. Θα περιλαμβάνει ακόμα υποδομές spa και beach club για αποκλειστική χρήση από τους επισκέπτες.
Στο οικιστικό σκέλος, στην περιοχή κατασκευάζονται οι πρώτες από τους συνολικά τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών («Navarino Residences») που συνδυάζουν στοιχεία της τοπικής φυσιογνωμίας με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
Πρόκειται για τις «Beachfront Villas» με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, που απέχουν μόλις 30 μέτρα από την παραλία, η οποία εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου. Οι διώροφες «Panorama Villas», που φτάνουν τα 600 τ.μ. σε εσωτερικούς χώρους και αναπτύσσονται σε οικόπεδα έως 1.700 τ.μ., περιβάλλονται από ελαιώνες και από το επίπεδο της πισίνας τους «βλέπουν» το γκολφ και τη θάλασσα.
Στη γειτονιά «Olive Grove» βρίσκονται και οι ισόγειες «Golf Front Villas», με θέα προς το Ιόνιο, οι οποίες φτάνουν τα 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων, χτισμένες σε οικόπεδα έως 1.700 τ.μ. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί από τα σχέδια αρκετές τέτοιες βίλες. Οι συγκεκριμένες κατοικίες απευθύνονται σε εκατομμυριούχους, με τις τιμές εκκίνησης, για ιδιοκτησίες τεσσάρων δωματίων, να ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις