«Ασκήσεις ισορροπίας» η νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής

Πρώτη Δημοσίευση: 03/01/2013 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/01/2013 19:15

 

Την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Την προσεχή Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», θα γίνει η εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου, θα γίνει και η εκλογή των νέων προεδρείων στα περιφερειακά συμβούλια, καθώς και των μελών των οικονομικών επιτροπών των Περιφερειών.

 


Να σημειωθεί πως η θητεία των Δημοτικών και των Περιφερειακών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του «Καλλικράτη», ορίζεται να είναι πενταετής. Ειδικά, όμως, για εκείνες που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του 2014.
Οι εκλογές, όμως, της Κυριακής, αλλά και οι μέρες που θα ακολουθήσουν, έχουν… ανάψει φωτιές στις καρέκλες των αντιδημάρχων και προέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου Καλαμάτας, αφού όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του δημάρχου Παν. Νίκα.

 


Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θεωρούσαν ότι το… μαρτύριό τους θα τελειώσει την Κυριακή, οπότε, αμέσως μετά την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των δύο επιτροπών, ο κ. Νίκας θα ανακοίνωνε και τις υπόλοιπες θέσεις.

 


Όμως, ο τελευταίος, με σημείωμά του προς όλες τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, γνωστοποίησε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στους οποίους έχει ανατεθεί αρμοδιότητα θα συνεχίσουν να ασκούν το εποπτικό και συντονιστικό τους έργο μέχρι την έκδοση νέων αποφάσεων. Αυτές, όπως δήλωσε χθες, αναμένονται μέχρι το πρώτο 15ήμερο του μήνα.

 


Η πρώτη επίσημη συζήτηση για τη νέα ηγετική ομάδα έγινε λίγο πριν από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις προηγούμενες ημέρες, όπου ο δήμαρχος μοίρασε σε όλους τους συμβούλους ένα έντυπο με το οποίο τους ζητά να επιλέξουν τη θέση που επιθυμούν για τον επόμενο χρόνο.

 


Σύμφωνα με αυτό, οι νέες θέσεις θα είναι: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι: διοίκησης- ηλεκτρονικών μέσων και δημοτικών διαμερισμάτων (με διάρκεια μέχρι το τέλος του χρόνου), οικονομικού, προγραμματισμού- ευρωπαϊκών προγραμμάτων και παραγωγής νέων έργων, συντηρήσεως υποδομών, κοινωνικών θεμάτων, καθαριότητας και γεωτεχνικών θεμάτων. Όπως υπογραμμίζεται στο έντυπο, οι δύο αντιδήμαρχοι θα είναι άμισθοι.

 


Αν και ο δήμαρχος συνηθίζει μέχρι την τελευταία στιγμή να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, για τις παραπάνω θέσεις «παίζουν» τα ονόματα των εξής δημοτικών συμβούλων: Ι. Καμβυσίδη, Χρ. Ριζά, Δημ. Πολίτη, Αθ. Ηλιόπουλου, Δ. Μπούχαλη, Παν. Ντίντα, Αν. Καραγιάννη, Μ. Οικονομάκου και Ι. Αδαμόπουλου.

 


Στα ονόματα των προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων (ΔΕΥΑΚ, «Διοκλής», Κεντρική Αγορά, «Φάρις», Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική, Δημοτική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Πνευματικό Κέντρο), δε θα πρέπει να αναμένονται και μεγάλες αλλαγές. Σίγουρα, βέβαια, θα υπάρξουν καινούργια ονόματα, ιδιαίτερα δημοτικών συμβούλων που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη περίοδο.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις