«Γαλάζιο» βέρτιγκο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Περίεργο δημοσίευμα, χτύπημα εκ των έσω!

Πρώτη Δημοσίευση: 11/12/2018 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/12/2018 18:46
 
Ένα "περίεργο" δημοσίευμα, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου, υπήρξε στην ιστοσελίδα in.gr, η οποία, ως γνωστόν, ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι φιλικά διακείμενη προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο συντάκτης του άρθρου "κατηγορεί" για λανθασμένη τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο, όπου φαίνεται ότι βουλευτές της Ν.Δ. στηρίζουν άλλους υποψήφιους από αυτούς που έχουν πάρει το χρίσμα από το κόμμα, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει δύσκολα η Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα σημειώνει τα εξής: "Έσπειρε ανέμους στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε για άνοιγμα στην κεντροαριστερά, και θερίζει καταιγίδες από ένα φαινόμενο που σιγά σιγά πολλαπλασιάζεται. Βουλευτές της Ν.Δ. στηρίζουν τοπικά, στους Δήμους των νομών τους, υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και όχι της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό έχει εξαγριώσει πολλούς εντός κι εκτός Πειραιώς.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Βουλευτής της Ν.Δ. σε πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα επισκεφτεί ο Μητσοτάκης μέσα στο Σαββατοκύριακο για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, έχει αυτόνομη και διακριτά αντίθετη στρατηγική στο Δήμο της πρωτεύουσας του νομού, από αυτή που έχει το κόμμα.
Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που έγινε για το Δήμο αυτό, στην οποία ωστόσο οι ερωτήσεις περιλάμβαναν και τη δυναμική των υποψήφιων περιφερειαρχών, τα αποτελέσματα είναι κόλαφος για τη Ν.Δ.
Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο καναλάρχης που ζήτησε τη δημοσκόπηση, στην μεν περιφέρεια ο Τατούλης έχει ποσοστό που ξεπερνά το 40%, ενώ ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ εμφανίζει πολύ καλό ποσοστό κοντά στο 11%, με τον Παναγιώτη Νίκα να θέλει πολλή δουλειά ακόμα, και να είναι κοντά σε… μονοψήφιο ποσοστό.
Στο δε Δήμο τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί η δημοσκόπηση που θα παρουσιαστεί την επόμενη Τρίτη δείχνει τον υποψήφιο της Ν.Δ. για δήμαρχο της πόλης, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει το Σάββατο, να βρίσκεται μακράν πίσω από το ΠΑΣΟΚο (ΚΙΝΑΛίτη) υποψήφιο. Και το γαργαλιστικό είναι ότι τον ΠΑΣΟΚο (ΚΙΝΑΛίτη) υποψήφιο δήμαρχο στηρίζει ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ., κόντρα στις επιλογές του κόμματος.
Είτε υπάρχει ευφυές σχέδιο (!!!), ή απλά είναι μια χαοτική κατάσταση λόγω έλλειψης ατζέντας από τη Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές, το φαινόμενο είναι αρκούντως διασπαστικό στη βάση των ψηφοφόρων της Ν.Δ., σε βαθμό που θα ψάχνουν σταυρό και δε θα βρίσκουν οι τοπικοί βουλευτές που στηρίζουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) όταν θα έρθει η σειρά τους να αναζητήσουν ψήφους".
Βέβαια, δε γνωρίζουμε ούτε τις πηγές ούτε τους λόγους που οδήγησαν τον αρθογράφο να γράψει τα παραπάνω. Όση δόση… αλήθειας, πάντως, και να έχει το δημοσίευμα (δείτε τι συμβαίνει στο Δήμο Καλαμάτας με ένα σωρό υποψηφίους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας), είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Παναγιώτης Νίκας ως υποψήφιος περιφερειάρχης συγκεντρώνει μονοψήφιο αριθμό ποσοστών…
 
Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις