«Γοργόνες & Μάγκες» στο 158ο «Νησιώτικο Καρναβάλι»

Πρώτη Δημοσίευση: 03/02/2018 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/02/2018 11:30
Γ. Παναγοπούλου: «Το καρναβάλι της Μεσσήνης αποτελεί πλέον βίωμα για όλη την περιοχή»
 
 
Την ιδιαίτερη χαρά της που το φημισμένο και ιστορικό καρναβάλι της Μεσσήνης φθάνει στη «στάση» Νο. 158 εξέφρασε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για ζητήματα πολιτισμού, Γεωργία Παναγοπούλου.
Όπως τόνισε, το «Νησιώτικο Καρναβάλι» ξεπέρασε τα όρια του θεσμού και πλέον αποτελεί «βίωμα» για ολόκληρες γενιές στην πόλη. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι όλο αυτό «ρίχνει» μεγαλύτερη ευθύνη στους διοργανωτές χρόνο με το χρόνο.
Η κα Παναγοπούλου κάλεσε όλους τους πολίτες της Μεσσήνης, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας, να φορέσουν της «μάσκες» της χαράς και της αισιοδοξίας, αυτή την περίοδο, και να βρουν μια διαφυγή από τα προβλήματα που τους κατακλύζουν.
Έκανε δε γνωστό ότι και η φετινή διοργάνωση γίνεται σε απόλυτη συνεργασία με τους δεκάδες πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους και φορείς της πόλης της Μεσσήνης, τους οποίους και ευχαρίστησε.
Ο «Ταύρος» Πάμισος, που έκανε πέρυσι την εμφάνισή του, συνεχίζει να «οπλίζει» με δύναμη όλη την πόλη, ενώ το φετινό θέμα του καρναβαλιού είναι εμπνευσμένο από το πασίγνωστο μιούζικαλ του ελληνικού κινηματόγραφου «Γοργόνες και Μάγκες». Η έναρξη του φετινού καρναβαλιού θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, την Τσικνοπέμπτη, που φέτος είναι την 8η Φεβρουαρίου, οπότε το άρμα του «Μπεκρή» θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων του 158ου Καρναβαλιού. Ιδιαίτερη έμφαση οι διοργανωτές δίνουν στην παιδική παρέλαση της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με κλόουν ξυλοπόδαρους και μουσική στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Αυλαία θα πέσει, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγάλη παρέλαση που το έθιμο επιτάσσει να γίνεται την «Καθαρά Δευτέρα» και η κα Παναγοπούλου έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει έρθει σε επαφή και με ταξιδιωτικά γραφεία, για να εντάξουν και την καρναβαλική παρέλαση της Μεσσήνης στο πρόγραμμά τους.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 158ου Καρναβαλιού:
 
ΠΕΜΠΤΗ 8/2
11.00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με το άρμα του Μπεκρή, τσικνίσματα μεζέδες και κρασί, μελωδίες από τους Τροβαδούρους της Μεσσήνης και στη συνέχεια γλέντι στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
Διοργάνωση: Δ.Κ. Μεσσήνης & Σύλλογος Παραλίας Βελίκας «Η Αναγέννηση»
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2
18.00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2
11.00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης με θεατροπαιχνίδια παντομίμα, χορό, τραμπολίνο, παιχνίδια και εργαστήρια. Συμμετέχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά Σχολεία, ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Το πρώτο μας σχολείο» και το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης (η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά)
 
17.30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στην αίθουσα Κουζή, Kouzisevents, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/2
19.00 ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας
20.00 ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ στο Ideal cafe από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/2
10.00 TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης με το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού»
17.30 ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη» από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης
21.00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα εκδηλώσεων Kouzisevents, με τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης
21.00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην Τ.Κ Βελίκας. Διοργάνωση: Τ.Κ. Βελίκας
21.00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην Τ.Κ. Νεοχωρίου. Διοργάνωση: Τ.Κ. Νεοχωρίου
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2
21.00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ στις γειτονιές της Μεσσήνης
21.50 ΚΑΥΣΗ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ
22.00 Αναβίωση εθίμων «ΤΥΡΗΣ – ΤΑΡΑΜΑΣ» & «ΦΑΓΑΤΕ – ΦΑΓΑΜΕ» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης
 
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2
10.30 Οι ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ των Συλλόγων της Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα
11.00 ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΑ-ΣΥΚΟΥΣ από τον ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ, στην περιοχή της Κρεμάλας, από το  Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης
11.30 ΚΡΕΜΑΣΜΑΤΑ και κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης
15.30 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Κ’ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ VEGAS, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
 
Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ
 
ΠΕΜΠΤΗ 8/2
9.00 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ με τσίκνισμα στην πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση: Τ.Κ. Λογγάς & Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λογγάς
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2
11.30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ αρμάτων στην πλατεία Αγίου Ανδρέα. Διοργάνωση: Τ.Κ. Λογγάς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αίπειας.
 
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2
11.00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην πλατεία της Λογγά. Διοργάνωση: Τ.Κ. Λογγά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας
 
Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2
10.00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ για παιδιά - Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας
 
Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/2
20.00 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ, στο εστιατόριο «ΙΘΩΜΗ» στην Αρχαία Μεσσήνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ».
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις