«Δημιουργική Πρωτοβουλία» και Θ. Βασιλόπουλος διευρύνουν τον αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Πρώτη Δημοσίευση: 07/02/2019 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/02/2019 08:33
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κέρδισαν την εμπιστοσύνη πέντε ακόμα υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τριών δημοτικών συμβούλων της σημερινής πλειοψηφίας (Δημήτρης Πολίτης, Σαράντος Μαρινάκης και Γιάννης Δούζης) και δύο πολιτών που αποφάσισαν να εμπλακούν με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Καλαμάτας (Νίκος Καράμπελας και ο Σωτήρης Κριτσωτάκης).
Χθες το μεσημέρι, στο ιστορικό Δημαρχείο, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων. Κοινή συνισταμένη των πέντε αποτέλεσε το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Θανάση Βασιλόπουλου βλέπουν έναν άνθρωπο "καθαρό", "τίμιο", "εργατικό" και με διάθεση να προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τη μέχρι σήμερα θητεία του ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε ότι "πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος έχοντας επιλεγεί, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων στη Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας και σήμερα να έχω την τιμή να παρουσιάζω πέντε ενεργούς πολίτες, με σημαντική προσφορά στα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας".
 
Οι νέοι υποψήφιοι   
Δημήτρης Πολίτης
Έχει διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε Νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας. Σήμερα είναι πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. 

Νίκος Καράμπελας
Φαρμακοποιός – ελεύθερος επαγγελματίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Φαρμακολογία. Σύμβουλος ορθομοριακών σκευασμάτων. Εκπαιδευτής τεχνικών φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.
 
Σωτήρης Κριτσωτάκης
Οικονομολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας. Αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.
 
Σαράντος Μαρινάκης
Δασικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας και σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Καλαμάτας.
 
Ιωάννης Δούζης
Ιατρός – ιατροδικαστής. Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
 
Δηλώσεις υποψηφίων
Ο Δημήτρης Πολίτης προχώρησε στην αρχή σε μια παρουσίαση του έργου των νομικών προσώπων για τα οποία είναι υπεύθυνος, ενώ τόνισε ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον Θανάση Βασιλόπουλο γιατί έχει ήθος και είναι εργατικός. "Ό,τι και αν έχει αναλάβει το έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία", σημείωσε.
Ο Νίκος Καράμπελας ανέφερε ότι το όραμά του είναι η αναβάθμιση των δημοτικών δομών υγείας και η δημιουργία νέων που να εστιάζουν στην πρόληψη και την ενημέρωση. Αναφερόμενος στον Θανάση Βασιλόπουλο είπε ότι είναι “έντιμος άνθρωπος, εργατικός και προπαντός άνθρωπος όχι των λόγων αλλά των πράξεων”.
Ο Σωτήρης Κριτσωτάκης είπε ότι "επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τον Θανάση Βασιλόπουλο γιατί γνωρίζω πολύ καλά τις 'υπερωρίες' που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο εργατικός και καθαρός άνθρωπος είναι".
Ο Σαράντος Μαρινάκης επισήμανε ότι με τον Θανάση Βασιλόπουλο έχουν μια κοινή πορεία στο Δήμο, έχει δει πώς αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις και έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος που αφιερώνεται στην αποστολή του και έχει επιμονή. Είπε δε, ότι στα 20 χρόνια που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση έχει συνεργαστεί με τρεις δημάρχους και ευελπιστεί ο τέταρτος να είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος.
Με τη σειρά του ο Γιάννης Δούζης, πρόσθεσε ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι άνθρωπος σοβαρός και αξιόλογος, με όραμα, άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου. Σημείωσε ακόμη ότι "με χαρά αλλά και έπειτα από απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, όντας εκλεγμένος από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος μας καλεί όλους να τον βοηθήσουμε και να δώσουμε στο Δήμο Καλαμάτας αυτό που του αξίζει".

Του Αντώνη Πετρόγιαννη



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις