«Διαφορετικοί άνθρωποι, ίδιες ανάγκες» εκδήλωση εχθές στον πεζόδρομο της Αριστομένους

Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2012 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2012 10:59

 

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και προβληματισμού, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τίτλο «Διαφορετικοί άνθρωποι, ίδιες ανάγκες», πραγματοποιήθηκε χθες πρωί, έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησαν βιωματικά εργαστήρια από το προσωπικό του Κέντρου και εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, ενώ συμμετείχαν μαθητές των 21ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας.
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Επίσης, εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται σήμερα, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, στο παλαιό νοσοκομείο και στο κτήριο της πρώην σχολής νοσοκόμων.


Η αιμοδοσία, που θα γίνει από τις 4.30 έως τις 7.30 το απόγευμα, διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων του Ιατρείου, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω», με τη συνεργασία του αρμόδιου τμήματος του νοσοκομείου. Γίνεται δε, ώστε να συνδυαστούν οι δυο παγκόσμιες ημέρες, στις 3 Δεκεμβρίου για τα ΑμεΑ και στις 5 του μήνα για τον εθελοντισμό.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις