«Εγγυήσεις» Μάντα για το στρατόπεδο της Καλαμάτας – Επίσκεψη σε Βασιλόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 08/10/2019 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/10/2019 11:07
Κορώνες για το μεταναστευτικό πρόβλημα…
 
 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο. Εκεί ο βουλευτής ευχήθηκε στον κ. Βασιλόπουλο να έχει καλή και γόνιμη θητεία.
Πέρα από τα… τυπικά, τη συνάντηση απασχόλησαν σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας, τα οποία έθεσε ο δήμαρχος (στρατόπεδο Παπαφλέσσα, δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου, master plan λιμένα, έργα ΕΣΠΑ και προγράμματος Φιλόδημος, λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου).
Ο Π. Μαντάς υποσχέθηκε πως θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου Καλαμάτας και ενημέρωσε το Θ. Βασιλόπουλο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.
Ειδικότερα, για το θέμα του οδικού άξονα Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη υπογράμμισε ότι, προκειμένου να μη χαθεί η υλοποίηση του έργου, θα υπάρξει συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κώστα Α. Καραμανλή, για να υπάρξει μια τελεσίδικη απόφαση που θα "δεσμεύει" όλες τις πλευρές.
Επίσης, ο κ. Μαντάς ενημέρωσε το δήμαρχο Καλαμάτας για τη συνάντησή του με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την οποία ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον υπουργό τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Καλαμάτα ως έδρα του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και ειδικότερα τη λειτουργία του αεροδρομίου και του εθνικού δρόμου, την εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, καθώς και την ύπαρξη επιστημονικών δομών, όπως τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Επιπλέον, γνωστοποίησε – απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου -ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σχέδιο για τη μετατροπή του στρατοπέδου Καλαμάτας σε κέντρο μεταναστών».
Ο Περικλής Μαντάς ανέπτυξε τη στρατηγική της κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, με κύριο στόχο να περιοριστούν οι ροές και να γίνονται περισσότερες επαναπροωθήσεις.
Επίσης, έκανε λόγο για σαφές μήνυμα προς όλους ότι "η Ελλάδα τελείωσε ως χώρα διέλευσης μεταναστών. Αυτό ότι η χώρα μας είχε καταστεί παγκόσμιος μαγνήτης μεταναστών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον τελειώσει".
Σε σχέση, πάντως, με τις τελευταίες "ξύλινες" δηλώσεις θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στο βουλευτή Μεσσηνίας το κυριακάτικο άρθρο γνώμης της "Καθημερινής", στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: "Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και της Ελλάδος. Αλλά δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Ο έλεγχός του εξαρτάται πρωτίστως από τη δυνατότητα της Ευρώπης να βρει modus vivendi με την Τουρκία.
Υπάρχει όμως και η εσωτερική πτυχή, που δεν μπορεί να περιμένει τους καρπούς της διπλωματικής προσπάθειας. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί όσους ήδη βρίσκονται εδώ και ζητούν άσυλο.
Η αντιμετώπιση θα είναι πολύ πιο εύκολη, αν όλοι –και κυρίως οι τοπικοί άρχοντες– επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας με επιχειρησιακή ετοιμότητα και πολιτική ψυχραιμία. Το ρητορικό φορτίο μόνο περιπλέκει ένα ήδη βαρύ πρόβλημα".
Τέλος, ότι τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπε για τους γεωπολιτικούς λόγους ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ.
 
Υ.Γ. «Είναι εύκολο να μιλάμε - έστω και με υπονοούμενα- για "εγκληματίες" ή να αναφωνούμε μαζί με την Άγια Γερόντισσα "οι μετανάστες θα μας σφάξουν". Αλλά δε θα πετύχουμε τίποτε έτσι εκτός από να ενισχύσουμε κάποια ρατσιστικά ένστικτα. Ούτε ο πολυθρύλητος διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες λύνει το πρόβλημα. Η απελπισία ίδια είναι», Μιχάλης Μητσός στα ΝΕΑ…
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις