«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 04/03/2018 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2018 18:46
Πρωτοβουλία ανάδειξης και προώθησης του παραγωγικού μας πλούτου

Χθες το βράδυ, τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναντήθηκαν στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το πλαίσιο δράσης της πρωτοβουλίας, το όραμα, οι αξίες και οι στόχοι της.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη και η προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις, προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερία μας.
Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Παραγωγή, Βάση και Ιδιοκτησία.
 Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο, που διεξάγει αποκλειστικά η εταιρεία ελέγχων και πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε., βάσει ειδικού πρότυπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
Η πρωτοβουλία αυτή θέτει υπό τη σκέπη της σχεδόν 5.000 Έλληνες εργαζομένους, αντιστοιχούν δε σ' αυτήν ελληνικά προϊόντα αξίας πάνω από 2 δισ. ευρώ, που πωλούνται κάθε χρόνο με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Σκοπός της εκδήλωσης που διεξήχθη στην Καλαμάτα είναι τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ να γνωστοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή σε εν δυνάμει νέα μέλη από την Πελοπόννησο.
Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν και παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας οι εξής επιχειρήσεις – μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
• Παπαδημητρίου AE, με πλήθος προϊόντων όπως η μαύρη σταφίδα, το βαλσαμικό ξύδι, οι μουστάρδες κ.ά. και
• ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία παράγει τομάτες διαφόρων τύπων σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τη χρήση της μεθόδου της υδροπονίας.
 
Σχετικά με την πρωτοβουλία
 
 
 
Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της πρωτοβουλίας, "πιστεύουμε ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που Δημιουργούνται, Παράγονται και Ανήκουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας.
 Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας μας ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της. 
 Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.
Οι επιχειρήσεις μας που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: (1) Παραγωγή, (2) Έδρα και (3) Ιδιοκτησία, είμαστε σήμερα ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούμε υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατα πλειοψηφία σε πολυεθνικές.
 Η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία οι Εταιρίες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, πιστοποιείται από την Eurocert, Ελληνικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης. Η Eurocert δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – μέλη, το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα".
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις