«Ζήτημα ασφάλειας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας» βάζουν οι ειδικευμένοι γιατροί του Νοσοκομείου

Πρώτη Δημοσίευση: 09/04/2013 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2013 19:37

ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
«Ζήτημα ασφάλειας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»
 
Το ζήτημα της φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας θέτει για μία ακόμη φορά το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα γεγονότα της προχθεσινής νύχτας στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου, καρδιολόγος, Μανώλης Μάκαρης, και η γραμματέας, αναισθησιολόγος, Χρύσα Μάλλιου, έχει ως εξής:
«Το Σωματείο Ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας έχει θέσει επανειλημμένως το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας στο χώρο του Γ.Ν.Ν. Καλαμάτας. Η διασφάλιση της τάξης, η προστασία της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και η διαφύλαξη της ηρεμίας τόσο των ασθενών, όσο και των λειτουργών υγείας, οι οποίοι υπηρετούν στο νοσοκομείο, θα έπρεπε να ήταν άμεση προτεραιότητα της Διοίκησης. Το Σωματείο μας έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία ουσιαστικής φύλαξης των χώρων του Νοσοκομείου και δυστυχώς τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας επιβεβαίωσαν τους φόβους μας και ανέδειξαν με τρόπο δραματικό την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος. Έχει ζητηθεί η έγγραφη ενημέρωση από τη Διοίκηση για το περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από τις κρατικές δομές και να αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του ΕΣΥ».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις