«Η Πούλια και ο Αυγερινός», ένα παραμύθι γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη από την Πειραματική

Πρώτη Δημοσίευση: 02/01/2017 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/01/2017 18:42
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι άνθρωποι της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας για την πρεμιέρα του λαϊκού παραμυθιού «Η Πούλια και ο Αυγερινός» στις 4 Ιανουαρίου. Οι παραστάσεις, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 του μήνα, θα είναι καθημερινές, στις 8.30 το βράδυ, ενώ για το Σαββατοκύριακο διπλές και ειδικότερα στις 12.00 το μεσημέρι και στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.
Το ξεχωριστό με αυτή την παράσταση είναι ότι συμμετέχουν στη σκηνή παιδιά από 14 έως 70 ετών, δηλαδή και άνθρωποι που αισθάνονται παιδιά, και αυτούς τους ανθρώπους καλεί η Πειραματική Σκηνή να παρακολουθήσουν την «Πούλια και τον Αυγερινό».
Σχετικά με την παραγωγή, η κυρία Λέττα Πετρουλάκη είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι μια εξαιρετική παράσταση, που θέλει να περάσει μηνύματα στο κοινό. Επίσης, ενημέρωσε ότι η Πειραματική τις ημέρες του Πάσχα θα ανεβάσει την παράσταση «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Η σκηνοθέτις της παράστασης, Δέσποινα Δρεπανιά, είναι μια γυναίκα που έχει ξαναδουλέψει στην Πειραματική Σκηνή, κάτι που την κάνει υπερήφανη, όπως είπε, αφού ουσιαστικά αποτέλεσε το ξεκίνημά της και για αυτό αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την ομάδα.
Την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη. Όπως είπε, πρόκειται για ένα παραμύθι με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης, που ειδικά αυτές τις ημέρες όλοι έχουμε ανάγκη.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ένα ακόμα παιδί της Πειραματικής καταφέρνει να κάνει ένα βήμα παρακάτω και ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, που υπογράφει επίσης τη σκηνοθεσία και τους αυτοσχεδιασμούς της παράστασης.
 
Οι συντελεστές
Διασκευή παραμυθιού: Συνεργασία ομάδας
Σκηνοθεσία – αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη,  Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας   
Σκηνικό, φροντιστήριο: Κατερίνα Μηλιαρέση
Σχεδιασμός φωτισμών: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Κατασκευές κούκλας: Λέττα Πετρουλάκη
Αφίσα: Κατερίνα Τζαβάρα                
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας  
Ηχητικές- φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς
Επιμέλεια προγράμματος, κειμένων: Λέττα Πετρουλάκη
Εκτύπωση: Παν. Δημ.Δημόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
 
Διανομή
Αφηγήτρια: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη
Βασίλισσα: Γιώτα Βασιλειάδη
Βασιλιάς: Αντώνης Σταματέλος
Πούλια: Νάγια Γραμματικοπούλου
Αυγερινός: Σταυρούλα Γκόνου
Υπηρέτης: Φανή Αλεξανδρίδη
Παραμάνα: Ελένη Σιγαλού
Πρίγκιπας: Ελένη Σιγαλού
Κυνηγός: Φανή Αλεξανδρίδη
 
Χορός
(με αλφαβητική σειρά)
Αγγουρά Ρουμπίνη, Ανδριώτη Φρόσω, Αδαμόπουλος Κων/ νος, Βασιλάκης Λουκάς, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βέβε Μαρία, Δημητρακόπουλος Κων/νος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Σέβη, Δημητριάδης Κανέλλος, Δίσκος Γιάννης, Καλογεροπούλου Γωγώ, Καπέλλα Χριστίνα, Κατσιρέα Πηνελόπη, Κινινής Δημήτρης, Κουλόπουλος Κων/νος, Κωνσταντακόπουλος Κων/νος, Λυμπεροπούλου Στέλλα, Μαυράκη Αντωνία, Μιτακίδη Γιολάντα, Μπάκα Γωγώ, Μπαχαρακάκης  Ηλίας-Ορέστης, Μπούχαλης Άγγελος, Ξυνού Ηρώ, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σκαρτσίλη Άννα, Σταματέλος Αντώνης, Σταυροπούλου Κων/να, Φουντέα  Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις