«Θέατρο του παραλόγου» στο πάρκινγκ του ΝΟΚ

Πρώτη Δημοσίευση: 13/08/2019 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2019 20:04
 
Το…παράλογο του Ιονέσκο και το πάρκινγκ του ΝΟΚ
 
Άλλα γράφονται στη σύμβαση και άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα
 
 
 
 
Το συμφωνητικό βάσει του οποίου παραχωρήθηκε σε ιδιώτη η εκμετάλλευση του πάρκινγκ στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας προβλέπει ότι η στάθμευση για μια ώρα θα κοστίζει στους οδηγούς 1 ευρώ, για μία έως έξι ώρες θα κοστίζει 2 ευρώ και για έξι ώρες και πάνω θα κοστίζει 3 ευρώ.
Αυτό κατέστη σαφές στη συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης "Καλαμάτα Μπροστά" στο τέλος Ιουλίου. Το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε σαφές ότι αν δεν αναδεικνυόταν από τον Βασίλη Κοσμόπουλο, ακόμα οι χρήστες του θα πλήρωναν 3 ευρώ με την είσοδο στο χώρο του!
Ακόμα, έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική! Πλέον, ο χρήστης θα πληρώνει 2 ευρώ.
Κι εδώ αρχίζει το…παράλογο του Ιονέσκο. (Ο Ευγένιος Ιονέσκο καθόριζε ως εξής την ταυτότητα του θεάτρου: «Τα πάντα είναι κωμικά, τίποτα δεν είναι τραγικό, όλα είναι πραγματικά και μη, δυνατά και αδύνατα, σοβαρά και γελοία»).
Κανείς από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή τη Δημοτική Αρχή δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει στο χώρο στάθμευσης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας; Η τήρηση της σύμβασης από ποιόν ελέγχεται; Και τι θα γίνει με τα χρήματα των χρηστών που πλήρωναν για κάποιο διάστημα 3 ευρώ;
Μια απλή αριθμητική πράξη δείχνει ότι, με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε, βγήκε μέσα σε τρεις μήνες το ενοίκιο ενός χρόνου! Επιστρέφουμε στα επιπλέον χρήματα. Θα δοθεί κάποιο ποσό στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; Θα προβεί σε κάποιο αντιστάθμισμα ο ενοικιαστής; Γιατί δεν ισχύουν ακόμα και σήμερα οι όροι της σύμβασης;
Υπενθυμίζουμε ότι στην επίμαχη συνέντευξη τύπου ο κ. Κοσμόπουλος είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων: "Έμεινα έκπληκτος όταν διαπίστωσα ότι στην 11/2017 απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και στη διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού αναφέρεται ότι το επιτρεπόμενο μίσθωμα για οχήματα που κάνουν χρήση του χώρου στάθμευσης καθορίζεται ως εξής: Για διάστημα μέχρι μία ώρα χρήση θα καταβάλλεται το ποσόν ένα ευρώ. Από μία έως έξι ώρες χρήση το ποσόν των 2 ευρώ και από έξι μέχρι 24 ώρες το ποσόν των 3 ευρώ”. Ο κ. Κοσμόπουλος μίλησε για "αντινομία", διότι, παρά τα παραπάνω έγγραφα "όποιος εισέρχεται και για όποιο χρονικό διάστημα πληρώνει αυτόματα τρία ευρώ".
Επίσης, σχολίασε ότι "δεν θέλω να σταθώ σε άλλα τμήματα της διακήρυξης, αν τηρούνται ή δεν τηρούνται, τα ξεπερνάω και μένω σε αυτό". Πάντως πράγματι αν μελετήσει κάποιος τη διακήρυξη μπορεί να του δημιουργηθούν απορίες για κάποιους όρους που περιέχει, όπως για παράδειγμα για τον αποκλεισμό ενδιαφερόμενων να εκμεταλλευτούν το χώρο στάθμευσης εάν δεν διαθέτουν εμπειρία στη λειτουργία ανοιχτών χώρων στάθμευσης, ακόμη και αν είναι έμπειροι στη λειτουργία κλειστών τέτοιων χώρων!
 
Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις