«Καλαμάτα Μπροστά»: Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο αγώνας για την πρόοδο του Δήμου

Πρώτη Δημοσίευση: 03/09/2019 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/09/2019 18:46
Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αλλά και όσα έγιναν κατά τη διάρκειά της, η μείζων αντιπολίτευση "Καλαμάτα Μπροστά και ο επικεφαλής της, Βασίλης Κοσμόπουλος, έκαναν στη σελίδα της δημοτικής ομάδας στο facebook την εξής ανάρτηση, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο θα κινηθούν την 4ετία που μόλις ξεκίνησε:
"Σήμερα (σ.σ. προχθές) έγινε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση. Παρόντες ως αξιωματική αντιπολίτευση οι 6 σύμβουλοι της παράταξής μας. Το μεγαλείο αυτής της ομάδας, που ξεκίνησε με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, για να φέρει μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας, είναι ότι η προεκλογική αντιπαράθεση τελειώνει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η επόμενη μέρα τη βρήκε πάντοτε να υπηρετεί την απόφαση των δημοτών με συνέπεια, ειλικρίνεια και μαχητικότητα.
Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Θα αγωνισθεί για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος μας, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Παρά την πρόθεση του νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, για εξεύρεση τρόπου συμμετοχής στη διοίκηση του Δήμου, πρυτάνευσε η άποψη να παραμείνει στο ρόλο της αντιπολίτευσης. Είναι πεποίθηση όλων στην παράταξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ότι μια ισχυρή αντιπολίτευση είναι εξίσου απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι θα ακολουθηθεί η γνωστή στείρα αντιπαράθεση, μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η αντιπολίτευση θα είναι θέσεων και απόψεων, για το συμφέρον των δημοτών, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Θα είναι η φωνή που θα υπενθυμίζει στη Δημοτική Αρχή τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε απέναντι στους δημότες, κατά την προεκλογική περίοδο και θα απαιτεί την δρομολόγησή τους.
Ο νέος δήμαρχος, με τους συνεργάτες του, υποσχέθηκαν πολλά, γιατί όντως χρειάζεται να γίνουν πολλά στο Δήμο. Τα μεγάλα ζητήματα του παραλιακού μετώπου, των απορριμμάτων, της ταυτότητας της πόλης για τα επόμενα χρόνια, παραμένουν ζητούμενα, παρά τη μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία του προηγουμένου δημάρχου.
Η εγκατάλειψη στις γειτονιές και τις δημοτικές κοινότητες είναι φανερή, παρά την αντίθετη άποψη πολλών κατοίκων, που επιβράβευσαν στην κάλπη την συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Στο επόμενο διάστημα, με τις νέες συνθήκες που δημιούργησε ο «Κλεισθένης» και οι βιαστικές παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης της χώρας, θα κριθούμε όλοι, για όσα θα κάνουμε σε σχέση με όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά.
Σημειώνουμε με ανησυχία, ότι στη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση επικράτησαν απαράδεκτες τακτικές του “και εντός και εκτός”, αντίθετες με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του δημάρχου.
Ελπίζουμε να ήταν μια άτυχη στιγμή και να επανέλθουμε στην κανονικότητα άμεσα. Εννοείται ότι παρόμοιες πρακτικές δε θα γίνουν αποδεκτές με κανέναν τρόπο και θα καταγγέλλονται στους δημότες».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις