«Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» Road Trip: Τρίτη και τελευταία στάση o Πειραιάς

Πρώτη Δημοσίευση: 19/03/2019 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2019 08:58
Τρίτη και τελευταία στάση του «Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» Road Trip ήταν o Πειραιάς, όπου έγινε μια ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα στον Νίκο Μπελαβίλα, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και την υποψήφια δήμαρχο  Καλαμάτας, Τόνια Κουζή.
Έπειτα από υπόδειξη του ίδιου του καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, το πρώτο μέρος της συζήτησης διεξήχθη επί του παρακτίου μετώπου του Πειραιά, στα βράχια της Πειραϊκής, στο Σταυρό. Η θέση έγινε αφορμή ανάλυσης των όσων σχεδιάζει η ομάδα του για τη λωρίδα αυτή, αλλά και γιατί «αυτός ο Τόπος είναι ο κοινός Τόπος συζήτησης ανάμεσα στον Πειραιά και στην Καλαμάτα».
«Τα μεγέθη προφανώς διαφορετικά, ωστόσο η σημασία αυτών των τόπων για τα αστικά κέντρα που τις διαθέτουν, πάντα ίδια», σημείωσε ο κ. Μπελαβίλας. «Αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της πόλης και παράλληλα ένα αυτοδιοικητικό στοίχημα. Ήρθε η ώρα και στην περίπτωση της Καλαμάτας να μελετηθεί, να αναλυθεί, να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αρμόζει, από μια ομάδα που διαθέτει ανθρώπους ειδικούς στο αντικείμενο».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις