«Καλαμάτα Τόπος Ζωής»: Απολογισμός και διάθεση για συνέχεια της προσπάθειας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/06/2019 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/06/2019 08:00
Η «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» έκλεισε τον πρώτο κύκλο της πορείας της, κάνοντας την ανασκόπηση, την αυτοκριτική και το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.
Η ομάδα της «Καλαμάτας Τόπος Ζωής» συναντήθηκε για να συζητήσει τι πήγε καλά και ποια ήταν τα λάθη, να αξιολογήσει διακριτά κάθε δράση και κάθε προσπάθεια και να συναποφασίσει με ποιους τρόπους και ποια δομή θα ανοίξει τον επόμενο κύκλο της.
Όπως αναφέρεται: «Ο επόμενος κύκλος είναι ακόμα πιο δύσκολος και πιο απαιτητικός. Οφείλουμε να εκπροσωπήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και να επιμείνουμε στις ιδέες μας και τις προτάσεις μας, παλεύοντας και παρεμβαίνοντας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αυτοκριτική και ο απολογισμός είναι για εμάς βήματα απαραίτητα και δεν πρέπει να γίνονται προσχηματικά, αλλά ουσιαστικά και με ειλικρίνεια. Είναι βήματα που ελπίζουμε να έχουν την τόλμη να τα κάνουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο».
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αν στην ανακοίνωση απολογισμού αναφέρονταν και τα συμπεράσματα της δημοτικής παράταξης από τον προεκλογικό αγώνα, τυχόν λάθη ή "τρικλοποδιές" που δέχτηκαν. Να μιλήσουν, δηλαδή, "έξω από ειωθότα" ενός τυπικού απολογισμού.
Σε κάθε περίπτωση, μια και αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα βρουν τις "καινούργιες λέξεις" για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Διαφορετικά, ίσως να μην τους προσέξει και κανένας.
Γιατί, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, οι άλλες λέξεις, οι παλιές, έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν σήμερα "πανηγυρίζουν".Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις