«Καμπανάκι» η φωτιά στα «Λιμενικά» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2017 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2017 18:19
Η φωτιά που έκαιγε για τρεις μέρες στη χωματερή του Δήμου Μεσσήνης, στα «Λιμενικά», απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας. Το θέμα το έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας ότι η πρόσφατη φωτιά δείχνει το μέγεθος του προβλήματος των απορριμμάτων στην περιοχή, προσθέτοντας ότι επιβάρυνε τόσο το περιβάλλον όσο και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, σημείωσε την ανάγκη αποκατάστασης και εξυγίανσης της χωματερής, ενώ υπενθύμισε στο Σώμα ότι επί δικής του δημαρχοντίας είχε εξασφαλιστεί 1,5 εκ. ευρώ για διαχείριση των απορριμμάτων.
Κλείνοντας, ο Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, καθώς, όπως φαίνεται, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αργεί ακόμα…
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σημείωσε ότι η φωτιά ήταν «εμπρησμός» όπως αποδείχθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι και επί δικής του θητείας υπήρχαν φωτιές στα «Λιμενικά».
Υπενθύμισε, επίσης, ότι η απορρύπανση και η εξυγίανση της περιοχής αποτελούν πάντα προτεραιότητα του, ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση να μη δημιουργεί εντυπώσεις, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν ευθύνεται ο Δήμος Μεσσήνης που καθυστερεί η ολοκληρωμένη διαχείριση.
Αναφορικά με την Καλαμάτα που έχει προχωρήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι ούτε εκεί όλα γίνονται με τον καλύτερο τρόπο, αλλά είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από καιρό, γι’ αυτό και έχει προχωρήσει.
Το λόγο για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά. Επανέλαβε κι αυτός ότι η Μεσσήνη δεν ευθύνεται που καθυστερεί το ΣΔΙΤ, ενώ σημείωσε ότι στα «Λιμενικά» γίνεται καλύτερη περιφρούρηση του χώρου και έχει μπει τάξη και στα σκουπίδια και τα μπάζα που άφηναν έξω από τη χωματερή.
Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μεσσήνης θα προχωρήσει σε μπαλοποίηση των απορριμμάτων.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις