«Κλείνει» προσωρινά το θέμα με Αλευρά ο Τατούλης για το Παλιοροβούνι

Πρώτη Δημοσίευση: 21/05/2013 00:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2013 00:29
Της Βίκυς Βετουλάκη
Δεν έβγαλε στη «σέντρα» τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου, όταν τέθηκε το θέμα της επιλογής της θέσης  Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας για την προσωρινή εναπόθεση απορριμμάτων, με επερώτηση που είχε καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονας μειοψηφίας Αριστείδης Σταθόπουλος.
Μετά τη συνάντηση στην Οιχαλία, όπου ο κ. Αλευράς τάχθηκε κατά αυτής της επιλογής, ήταν έντονη η δυσαρέσκεια του κ. Τατούλη για αυτή τη στάση που τήρησε ο αντιπεριφερειάρχης. Ήταν καταλυτική, λοιπόν, η χθεσινή απάντηση στην επερώτηση του κ. Σταθόπουλου, καθώς αν εζητείτο από τον κ. Αλευρά να απαντήσει και τασσόταν και πάλι κατά, τότε το πιο πιθανό ήταν να έβλεπε την «πόρτα εξόδου», όπως ο προκάτοχός του Χρήστος Μαλαπάνης, όταν  διαφώνησε για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 
Παρέμβαση Τατούλη
Αναπτύσσοντας την επερώτησή του ο κ. Σταθόπουλος, ζήτησε από την περιφέρεια να παγώσει το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει ένα καζάνι που βράζει εκεί. Μια σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά. Ο κόσμος υποφέρει με όλη την κατάσταση με τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και τώρα καλείται να υπομείνει κι αυτό. Θα πρέπει ή να πείσουμε την κοινωνία ότι δεν είναι έτσι ή να αλλάξουμε ρότα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα έχουμε μεγάλη κοινωνική έκρηξη».
Την απάντηση, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τον κ. Αλευρά, έδωσε ο ίδιος ο κ. Τατούλης, ο οποίος απάντησε ότι το θέμα του προσδιορισμού του χώρου  δεν είναι ευθύνη της περιφέρειας, αλλά του οικείου ΦΟΣΔΑ.
Υπογράμμισε ότι η περιφέρεια περιμένει να της κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και τότε όπως είπε θα γίνει μια ευρεία συζήτηση του θέματος, υπογραμμίζοντας τις ενέργειες της περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με τον διεθνή διαγωνισμό
Έκλεισε μάλιστα το θέμα λέγοντας: «Ο καθένας ας αναλάβει τη δική του ευθύνη. Εμείς θα ξανασυζητήσουμε το θέμα όταν έρθει η ΜΠΕ»
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις