«Κογχύλι» Δήμου Μεσσήνης: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος αναδεικνύεται

Πρώτη Δημοσίευση: 28/09/2019 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2019 07:51
Ένας οικισμός που, αν και παραμένει άγνωστος, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολιτιστικές και φυσιολατρικές αποδράσεις είναι το Κογχύλι στα βόρεια του Δήμου Μεσσήνης.
Σε απόσταση αναπνοής από τα Ζερμπίσια είναι μια περιηγητική πρόταση στην οποία εύκολα μπορούν να ανταποκριθούν μικροί και μεγάλοι. Πέρα από την πλούσια χλωρίδα που ξεδιπλώνεται αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη (πουρνάρια, σφεντάμια, πλατάνια), τα αρχαιολογικά σπαράγματα φανερώνουν την ιστορική αξία της περιοχής. Τα τμήματα προϊστορικών τειχών, τα ερείπια μικρού κάστρου και τα κατάλοιπα από το αρχαίο λατομείο υποδηλώνουν τη «συμμετοχή» της περιοχής αυτής στο μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό της Ελλάδας, την Αρχαία Μεσσήνη.
Σήμερα το Κογχύλι είναι άγνωστο, ωστόσο είναι μια ιδανική πρόταση για όσους επιζητούν την επαφή με τη φύση και την ιστορία. Τα τρεχούμενα νερά στη βρύση που έχτισε ο Ιωάννης Νέζης τρέχουν αστείρευτα και συναντούν τη «ροή» της ιστορίας του οικισμού μέσα στους αιώνες , προσφέροντας τη δροσιά τους στους επισκέπτες.
Ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Άρης Μπαρκούρας από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» κατέγραψαν και ψηφιοποίησαν πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από το Κογχύλι και μέσα από το φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» το προώθησαν στο διαδίκτυο.
Επίσης όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.kogxili.blogspot.com, θα βρουν ένα ενδιαφέρον «φωτορεπορτάζ».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις