«Κορδέλες» ίσως και στις 10 Μαρτίου για την ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 09/02/2019 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/02/2019 17:47
3,5 εκ. συνολικά το κόστος κατασκευής της νέας σύγχρονης δημοτικής αγοράς
 
 
Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, έκανε γνωστό ότι η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης προχωρά με «γοργούς» ρυθμούς και δεν αποκλείεται να κοπούν «κορδέλες» γύρω στις 10 Μαρτίου. Τότε, όπως επισήμανε, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου και να απομένει ο «καλλωπισμός» και οι «καλλιτεχνικές πινελιές». Είναι κάτι που, όπως είπε, το συζητά με τους συνεργάτες του και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου σε διαφορετικά στάδια.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι σύντομα θα είναι στη διάθεσή του δύο ακόμα μελέτες που ουσιαστικά θα ολοκληρώνουν ολόκληρη την ανάπλαση στο κέντρο της Μεσσήνης. Επίσης, ζήτησε την κατανόηση των δημοτών της Μεσσήνης και την υπομονή τους, καθώς την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων.
Αναφορικά με τη Δημοτική Αγορά, ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ, καθώς το 1.6 εκ., όπως εκ παραδρομής γράφτηκε, αφορά μόνο στην κατασκευή ενός εκ των δυο κτηρίων που προβλέπονται, αλλά υπάρχει και το κυρίως κτήριο, το οποίο έχει κόστος κατασκευής 1,9 εκ. ευρώ.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης ξετύλιξε το όραμά του για την επόμενη μέρα του Δήμου Μεσσήνης, που βασίζεται, όπως είπε, στον πρωτογενή τομέα, με τον οποίο μεγάλωσαν, και τον τουρισμό, που αποτελεί το μέλλον του τόπου. Στα σχέδιά του, συμπλήρωσε, είναι για όσα δημοτικά καταστήματα βρίσκονται στο Ιστορικό Κέντρο της Μεσσήνης να επιδοτηθούν όσοι επιθυμούν να αναβιώσουν παραδοσιακά επαγγέλματα, με σκοπό η πόλη να αποτελέσει «πόλο έλξης» τουριστών που θα θελήσουν να δουν κάτι διαφορετικό.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις