«Κουκουλώματα» για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Πρώτη Δημοσίευση: 28/02/2013 00:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2013 00:27

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π. ΝΙΚΑΣ

 

«Κουκουλώματα» για τη διαχείριση των σκουπιδιών

 

Βαρύγδουπες δηλώσεις είχαμε χθες από πλευράς Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Κλείνουν άμεσα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όλες οι χωματερές του νομού. Τα σκουπίδια, ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνουν στους δρόμους, ούτε θα πετιούνται πλέον σε δάση, ποτάμια ή όπου αλλού…

Όπως τόνισε, η κινητικότητα που παρατηρείται από το ΥΠΕΚΑ στο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης της ΠΕΔ Πελοποννήσου, όπου, ως γνωστόν, είναι και πρόεδρος.

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Τρίπολης, Ιωάννης Σμυρνιώτης, ενημέρωσε τα μέλη για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία θα υποχρεούνται οι Δήμοι που δε διαθέτουν ΧΥΤΑ στη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ άλλων περιοχών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας παρατήρησε: «Το κόστος του νέου σχεδιασμού για τους Δήμους θα είναι 35 ευρώ ο τόνος συν τα έξοδα μεταφοράς. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δοθεί έμφαση στην κομποστοποίηση και την ανακύκλωση, έτσι ώστε τα υπολείμματα που θα μεταφέρονται να είναι όσο γίνεται μικρότερης ποσότητας».

Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις