«Λευκός καπνός» για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία χωρίς εκπλήξεις!

Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2019 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2019 18:52
Κυριολεκτικά στο «παρά 5» ανακοινώθηκαν από την «Πειραιώς» τα πολυαναμενόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλη τη χώρα. Στη Μεσσηνία, όπου, όπως και σ’ άλλες περιοχές, υπήρχε «συνωστισμός» υποψηφίων και αρκετοί διαγκωνισμοί εξαιτίας αυτού, τελικά οι ανακοινώσεις δεν έκρυβαν μεγάλες εκπλήξεις. Οι επτά υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, που ως ξεκάθαρο στόχο έχουν την κατάκτηση των τεσσάρων εδρών στο νομό, είναι οι: Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Πιπίνα Κουμάντου, Νατάσσα Κυριακοπούλου και Παναγιώτα Ντίντα.
Όπως είχαμε επισημάνει και σε «ρεπορτάζ» στο «Θάρρος» πριν από περίπου 10 μέρες, ήταν σίγουρο ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ σχεδόν «κλεισμένες» ήταν και οι υποψηφιότητες τόσο του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, που στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε περίπου 20 χιλιάδες ψήφους, όσο και του Μίλτου Χρυσομάλλη, που είχε συγκεντρώσει το ’15 κοντά 12 χιλιάδες ψήφους.
Το «θρίλερ» ουσιαστικά αφορούσε μια θέση, και τελικώς «προκρίθηκε» ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, «έναντι» του ιατρού Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, του πρέσβη ε.τ. Χρίστου Παναγόπουλου, του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και του ιατρού και πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου.
Στις γυναικείες υποψηφιότητες τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, ωστόσο εκεί εκφράζεται και η «ανανέωση» του ψηφοδελτίου όσον αφορά στη Μεσσηνία, καθώς τρεις γυναίκες πραγματοποιούν την «παρθενική» τους συμμετοχή στο «στίβο» των εθνικών εκλογών. Πρόκειται για τη δικηγόρο Πιπίνα Κουμάντου, που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος, την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, πολιτικό μηχανικό Νατάσσα Κυριακοπούλου και τη μηχανολόγο μηχανικό και αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα.
«Εκτός» ψηφοδελτίων έμειναν, τελικά, η δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα και η δικηγόρος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίμησε την αυτοδιοικητική πορεία στο Δήμο Τριφυλίας.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι τις τελικές αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας πήρε προσωπικά ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι ανακοινώσεις είναι δεδομένο ότι, εκτός από «χαρές» στους συμμετέχοντες, δημιούργησαν και «πικρίες» σ’ αυτούς που έμειναν «απέξω». Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν εκφραστεί σε ήπιους τόνους. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι πριν ακόμα ανακοινωθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια ο ιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, που έμεινε «εκτός», ενημέρωσε ο ίδιος μέσω του της σελίδας του στο facebook τους διαδικτυακούς του «φίλους».
Σημείωσε συγκεκριμένα: «Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι, ένας όμορφος αγώνας ολοκληρώθηκε και το σίγουρο είναι ότι η Μεσσηνία ήταν και θα παραμείνει η μεγάλη μου αγάπη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους για την αγάπη και τη στήριξη που απλόχερα μου έδωσαν. Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».
Ήταν γνωστό, άλλωστε, ότι δε «χωρούσαν» όλοι στο ψηφοδέλτιο και κάποιοι θα ήταν δυσαρεστημένοι. Θεωρούμε, δε, ότι η «καθυστέρηση» αυτή και το γεγονός ότι φθάσαμε στο «παρά 5» κυριολεκτικά για τις ανακοινώσεις δε βοηθούν τη «στρατηγική» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς απομένει ελάχιστος χρόνος για να επουλωθούν οι «πληγές» που σίγουρα άνοιξαν.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις