«Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας» στην Καλαμάτα με τη WWF

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2018 09:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2018 09:28
Στην Καλαμάτα βρίσκονται μέλη της WWF, προκειμένου να πραγματοποιήσουν και εδώ το πρόγραμμα «Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας».
Όπως είπε χθες η υπεύθυνη του προγράμματος «Καλύτερη ζωή», Βίκυ Μπαρμπόκα, σήμερα και αύριο θα στηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου μια κινητή βιωματική έκθεση με διαδραστικά παιχνίδια. Εκεί, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν με ποιον τρόπο οι επιλογές στο φαγητό επηρεάζουν και τον πλανήτη. Επίσης, θα γίνει γνωστό πώς συνδέεται το πιάτο μας με τον πλανήτη και, τελικά, θα γίνει κατανοητό ότι οι σωστές επιλογές στο φαγητό κάνουν καλό στην υγεία αλλά και στην υγεία του πλανήτη.
Τέλος, η κα Μπαρμπόκα σημείωσε ότι αύριο το απόγευμα, σε συνεργασία με την Ένωση Αρχιμαγείρων Ελλάδος- Μεσσηνίας, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα, ώστε να γίνει γνωστό πώς τα εποχικά και τοπικά προϊόντα εύνουν την υγεία του ανθρώπου αλλά και του πλανήτη.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ευχαρίστησε το Δήμο και την Επιτροπή Εθελοντισμού, αφού χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών η όλη δράση δύσκολα θα υλοποιούνταν.
 
 
Πράσινο και Δήμος Καλαμάτας
Εκ μέρους της WWF η κα Βίκυ Μπαρμπόκα ανέφερε ότι πέρυσι είδαν το Δήμο Καλαμάτας να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις αξιολογήσεις των δημοτών ως προς το πράσινο. Έτσι, εξέφρασε την ελπίδα ότι από τη νέα εκστρατεία ο Δήμος Καλαμάτας θα αναδειχθεί πρωταθλητής και στη βιώσιμη διατροφή, ώστε να μάθουμε να τρεφόμαστε καλύτερα και, τελικά, να δείξουμε καλά παραδείγματα μέσα από μια καλή συνέργεια εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών.
Για την επίσκεψη των μελών της WWF ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, είπε ότι η διεθνής αυτή οργάνωση είχε απονείμει το 2017 στο Δήμο το πρώτο βραβείο για το πράσινο, ενώ κατά το 2018  θα φυτευτούν στην πόλη χιλιάδες δέντρα. Η αρχή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ σχετικά με την παρουσία τους στην πόλη, ανέφερε ότι μέσω δράσεων ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει μια καθοδηγητική προσπάθεια για τον τρόπο που θα πρέπει να διατρεφόμαστε.
Π.Μπ.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις