«Ναι», κατ’ αρχήν, σε υδατοδρόμιο αποφάσισε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 08/07/2013 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/07/2013 20:26
Να ιδρυθεί υδατοδρόμιο στην περιοχή της Δυτικής Μάνης αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Δημ. Γιαννημάρα.  Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A. ήλθε σε επαφή μαζί του προκειμένου να ιδρυθεί υδατοδρόμιο στην περιοχή.
«Θεωρώ ότι μια τέτοια περίπτωση υδατοδρομίου θα είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ζήτησα από την εταιρεία μερικές πληροφορίες και μου έδωσε μία πρόταση για περιφερειακό υδατοδρόμιο στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) Να το κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, β) Να το κάνει η εταιρεία και γ) Να γίνει με συνεργασία και των δύο», είπε χαρακτηριστικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του εξουσιοδότησε, επίσης, τον κ. Γιαννημάρα να προβεί στις απαραίτητες διαβουλεύσεις και να ενημερώσει στην πορεία, εκ νέου, για τα αποτελέσματα των επαφών του.
Ο τέως δήμαρχος Ι. Μαραμπέας ανέφερε ως θετικό το γεγονός ότι θα γίνουν συζητήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του κατά πόσο θα είναι αναπτυξιακό ή θα δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή
Θετικός με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί προς συζήτηση η μελέτη της προκαταρκτικής έρευνας που θα καταγράφει την περιοχή λειτουργίας και εκ νέου συζήτηση, δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Παν. Μπασάκος.
Επιφυλακτικός από την πλευρά του και για το λόγο αυτό ψήφισε λευκό, δήλωσε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Κων. Λαμπρινέας.
Από την άλλη πλευρά, αναφανδόν υπέρ του υδατοδρομίου τάχθηκε ο Διακ. Κυβέλος, προτείνοντας να επιδοτηθεί από το Δήμο, αν χρειαστεί. Αναφερόμενος στη θέση λειτουργίας, είπε πως θα εξεταστεί, ενώ, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις, εξέφρασε την άποψη ότι σίγουρα θα υπάρχουν εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις