«Νεκρώνουν» οι Δήμοι για έξι ημέρες

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2013 01:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2013 14:54
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Την ώρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωνε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσιζε τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των αντιδράσεών της.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε στάση εργασίας για χθες στους Δήμους όλης της χώρας, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων και την κατάληψη των Δήμων της χώρας. Κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Επίσης, το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα προγραμματίζεται συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος. Την Τρίτη, ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συμμετέχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους και τους δημάρχους, καθώς και να αποσπάσουν τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούν πως θα είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα, στο βαθμό που οι δήμαρχοι τα συγκαλέσουν.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν επί της ουσίας στη χθεσινή έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο. Παρά τις μικροεντάσεις μεταξύ των μελών, η πρόταση της ΠΟΕ- ΟΤΑ εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων.
 
Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕΔ
 
Ψήφισμα υπέρ της Δημοτικής Αστυνομίας και της Σχολικής Φύλαξης
          
Συνεκλήθη εκτάκτως προχθές βράδυ στην Τρίπολη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της και δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα.
Η ημερήσια διάταξη είχε ως μόνο θέμα: «Διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων».
Μετά από εκτενή συζήτηση, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των δομών της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων», υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των Δήμων, ενώ «διαμαρτύρεται και εκφράζει την αγανάκτησή του για τη στοχοποίηση, την προσπάθεια απαξίωσης, την οικονομική συρρίκνωση και τα απανωτά πλήγματα στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της αυτοδιοίκησης».
Ζητεί, δε, από την κυβέρνηση «την ανάκληση της απόφασης και τη μη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση των θεσμών» αυτών, καθώς και «το σταμάτημα των πρωτοφανών επιθέσεων κατά της Αυτοδιοίκησης». Επίσης, προτείνει να εξετασθούν, ως διεκδικήσεις, από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, «η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στους Δήμους (αποδέχεται την οικονομική συμβολή του συνόλου των εργαζομένων σε αυτούς)», όπως και «η αναστολή λειτουργίας των Δήμων με απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ μέχρι τις 16-7-2013».
Σημειώνεται ότι συγκαλείται εκτάκτως γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σήμερα Παρασκευή στις 10.00, σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Θέμα της: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».Σχόλια

Την ωρα που όλοι ασχολούνται με τις μεταρρυθμίσεις που επρεπε να εχουν γινει εδω και 30 χρόνια καποιοι εξακολουθουν να μην αλλαζουν σταση υπευθυνότητας .Οταν μια βδομαδα ενα συνολο επιχειρησεων υπολειτουργει λογω υπερασπισης δικαιωματων και καταλυσης του δημοσιου μαγαζιου κανενας δεν ασχολειτε ουτε και αναφερει τροπους επιλυσης αυτου του προβλήματος.Βλεπετε σημαντικοτερο ειναι πως θα επιζησει ο δημοσιος υπαλληλος και όχι ο ελευθερος επαγγελματιας .

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις