«Ξενίζουν» τα έργα ανακαίνισης στο Διοικητήριο «στο παρά πέντε»

Πρώτη Δημοσίευση: 18/07/2019 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2019 19:28
Στις… σκάλες το μεγάλο ξύλινο τραπέζι των συσκέψεων
 
 
Μια έκπληξη περίμενε χθες όποιον επισκεπτόταν τον 4ο όροφο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και, μάλιστα, αμέσως μόλις έβγαινε από τα ασανσέρ! Το μεγάλο ξύλινο τραπέζι που μέχρι προχθές κοσμούσε την αίθουσα συνεδριάσεων «Π. Φωτέας» βρισκόταν στον προθάλαμο που ενώνει τους ορόφους, έχοντας πάνω μια αποξηραμένη σύνθεση! Πρόκειται για ένα «ιστορικό», θα μπορούσε να πει κανείς, τραπέζι συσκέψεων, καθώς βρίσκεται στο κτήριο αρκετές δεκαετίες. Έχει, δε, φιλοξενήσει αμέτρητες συσκέψεις με πολύ σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας.
Όπως πληροφορηθήκαμε, μπήκε σε απομαχία και απέκτησε ρόλο… διακοσμητικού στοιχείου (όπως σε κάποια lobby ξενοδοχείων), καθώς προχωρά η ανακαίνιση της αίθουσας. Εντός των ημερών θα τοποθετηθούν σύγχρονα έπιπλα (τραπέζι συσκέψεων και καρέκλες), ενώ ήδη ο χώρος της αίθουσας έχει γεμίσει με καινούργια καλλωπιστικά φυτά.
Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει δυσμενή σχόλια από την πλειοψηφία των υπαλλήλων, όχι μόνο επειδή σε περίπου ένα μήνα η νυν Περιφερειακή Αρχή θα παραδώσει στη νέα που εκλέχθηκε από τις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως γιατί υπάρχουν σημαντικότερες ελλείψεις στο κτήριο για να δαπανώνται αρκετές χιλιάδες ευρώ σε τέτοια έργα, όπως, για παράδειγμα, ο κλιματισμός που δε δουλεύει σε πολλά γραφεία! Μόνο η προμήθεια νέου τραπεζιού συσκέψεων και καθισμάτων θα κοστίσει, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περίπου 7.000 ευρώ.
Πάντως, θα μπορούσαν, με μια γεύση χιούμορ, να εκληφθούν και ως έργα των απερχόμενων για την υποδοχή στο κτήριο το Σεπτέμβριο του… νέου περιφερειάρχη.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις