«Ο Ζορμπάς σε νέες περιπέτειες και η συνέχεια της «Μαρίας Κάλλας»

Πρώτη Δημοσίευση: 13/04/2019 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2019 17:21
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου είχαν έρθει στην Καλαμάτα ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας και ο οπερατέρ Peter Ousten από τη Σουηδία για να συνεχίσουν τη δ΄ φάση των γυρισμάτων για τον πραγματικό Ζορμπά. Προχθές, λοιπόν, τα γυρίσματα έγιναν στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, εντασσόμενος κι αυτός στους εθελοντές, που υποστηρίζουν με τον έναν ή άλλον τρόπο την παραγωγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Δρούγας και οι Ευάγγελος Σκιαδάς, Θάλεια Λυκιμμιάτη και Izzie Thorsen, συμμετείχαν ως αναβάτες στα γυρίσματα, για να αποκαλύψει στο έργο ο σκηνοθέτης ιστορικά στοιχεία της περιοχής. Επίσης, έγιναν γυρίσματα σχετικά με τα άλογα, άλλοτε πολύ γνωστά στον κόσμο μα ξεχασμένα σήμερα.
Τα γυρίσματα συνεχίζονται στην Καλογριά της Στούπας, ενώ τη Δευτέρα και Τρίτη το συνεργείο θα μεταβεί στην Πύλο και την περιοχή της Καλαμάτας. Μετά θα συνεχίσουν στη Μάνη.
Να σημειωθεί, επίσης, πως την Τετάρτη έγινε συνάντηση στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας όλων των εθελοντών, όπου ο Μπάμπης Τσόκας έδωσε οδηγίες για το πρόγραμμα των γυρισμάτων.
Αξίζει να επισημάνουμε την εθελοντική συμμετοχή των τοπικών θεατρικών σχημάτων: «Θεατρική Διαδρομή», «Θεατρική Ομάδα Μέθεξη», «ΜΕΘ», «ΔΗΠΕΘΕΚ», «ΩΚΥΤΟΠΟ», η Ελληνική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Kampfgruppe Buden», οι Σύλλογοι Νεδουσαίων,  «Ελληνομνημόνων», Αλαγονίων, Μανιατών, Μεσσηνίων Συγγραφέων, η Επιχείρηση Χ. Συκά «ΗΧΟΣ», η Μαρίνα Καλαμάτας, η μακιγιέρ Ιωάννα Μανέα,  πολίτες της Καλαμάτας, των χωριών  της Αλαγονίας, της Μάνης και της Πύλου, ενώ συνέχεια συμμετέχουν νέα πρόσωπα.
 
Προβολές
Από την πλευρά της η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία υποστηρίζει την παραγωγή του Ζορμπά και συνεχίζει να υποστηρίζει την προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας», έτσι τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, στις 20.00, θα προβληθεί για μία ακόμα φορά στο PHAOS με ελεύθερη είσοδο. Επίσης, θα προβληθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου, στις 19.00, στο Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7), σε συνεργασία με «Το σπίτι της Ευρώπης, ΒΥΡΩΝ», με ελεύθερη είσοδο επίσης.
Τέλος η Αμφικτυονία φιλοξενεί στην Καλαμάτα την κa Anna Petrakoskagia, σεναριογράφο και παραγωγό από τη Μόσχα, η οποία ενέταξε την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, από τις 12 έως 18 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα την προβάλει στο ρωσικό κοινό, με δεδομένο ότι η ταινία έχει υποτιτλιστεί και στα ρωσικά, προβάλλοντας την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Μάλιστα, το έργο χαρακτηρίστηκε ως Διπλωματικό Πολιτιστικό Προϊόν!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις