«Ο κόσμος του κοσμάκη», το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2017 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2017 14:26
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου με τίτλο «Ο κόσμος του κοσμάκη» από τις εκδόσεις «Κοράλλι», το οποίο και αποτελεί το δεύτερο του έργο.
Ο Παναγιώτης Χ. Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κοράλλι» το πρώτο του βιβλίο «Οι πλείστοι άνθρωποι κακοί;» (συλλογή διηγημάτων). Μάλιστα, το διήγημά του «Δεν είχα μια φίλη σαν τη Γλέντε» μπήκε το 2017 στην «Επιλογή Eyelands» του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγήματος.
Στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί άρθρα, διηγήματα και ποιήματά του.
 
Η ιστορία
Ο Λυκούργος σκοτώθηκε τριαντάρης σε τροχαίο οδηγώντας το αγροτικό του πατέρα του, τον επικήδειό του μάλιστα εκφώνησε με στόμφο ο Ξερολέας. Εγώ δε βρήκα το κουράγιο να πάω στο αντίο. Δεν θέλω να γυρίσω ποτέ πάλι στην ξυλιά, στο δεκατριάρι και στα δυο κιλά ψωμί. Όχι γιατί φοβάμαι ή γιατί κουβαλάω δήθεν κάποια παιδική πληγή. Επειδή η ζωή στα θρανία είναι ένας γυάλινος βώλος που κύλησε καταδικασμένος ν’ αστράφτει αιώνια. Είναι η εποχή της γυαλένιας που θέλεις να τη ζεις κι όχι να την επισκέπτεσαι γιατί θα την αλλάξεις και δεν πρέπει. Είναι η εποχή της γυαλένιας που βιάζεσαι να κυλήσει και μετανιώνεις όταν αυτό συμβεί. Ίσως τα τσιμέντα να τα κουμαντάρουν τα κινητά και οι υπολογιστές. Την αλάνα του Κότρωνα την κουμαντάριζε ο Λυκούργος στην κραταιά εποχή της γυαλένιας.
Π.Μπ.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις