«Παγομαχίες» ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 18/12/2016 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/12/2016 18:46
Αντιπαράθεση και φέτος για το «Παγοδρόμιο» και το κόστος του…
 
Την περυσινή χρονιά το «παγοδρόμιο» που είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης την περίοδο των εορτών είχε αποτελέσει πεδίο «διαμάχης» ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, για τουλάχιστον 3 με 4 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου… 
Κι ενώ φέτος φαινόταν να μην υπάρχουν αντιδράσεις, σε μια ανύποπτη συζήτηση στο προχθεσινό Δ.Σ. που αφορούσε στην έγκριση της άδειας λειτουργίας για το «Παγοδρόμιο», μια ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, «άναψε τα αίματα». 
Συγκεκριμένα ο κ. Αποστολόπουλος ρώτησε για το κόστος του «παγοδρομίου» και την οικονομική σχέση του ιδιώτη με το Δήμο, για να λάβει την απάντηση ότι θα κοστίσει ό,τι και πέρυσι, δηλαδή 24.800 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. 
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Στάθης Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι ο κ. Αποστολόπουλος θα θυμήθηκε μάλλον τις περσινές υποσχέσεις του δημάρχου, ότι του χρόνου (δηλαδή φέτος) θα παρακαλούν και θα δίνουν λεφτά στο Δήμο για να βάλουν το «παγοδρόμιο» και παιχνίδια στην πλατεία. Ο κ. Τσώνης δεν αρνήθηκε ότι τα έλεγε αυτά, αλλά σημείωσε ότι η οικονομία δεν έφτιαξε, ενώ αναρωτήθηκε αν προτιμούν να μην έχει τίποτα η πλατεία της Μεσσήνης… 
Στη συνέχεια, νέα ερώτηση του κ. Αποστολόπουλου έβαλε μεγαλύτερη «φωτιά» στη συζήτηση, καθώς ρώτησε για το κόστος του εισιτηρίου στο παγοδρόμιο και ποιος θα παίρνει το ποσό… Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι είναι 2 ευρώ, αντί για 1 πέρυσι, και θα το παίρνει ο ιδιώτης αντί για το Δήμο, με τη διαφορά ότι ο Δήμος δε θα πληρώνει φέτος υπαλλήλους ούτε θα φυλάει το χώρο, οπότε θα είναι «κερδισμένος» σε σχέση με πέρυσι. 
Η απάντηση αυτή του δημάρχου έφερε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία, ενώ αρχικά είχε εκφραστεί θετικά για το «παγοδρόμιο», τόνισε ότι φαίνεται να επιβαρύνεται αρκετά ο Δήμος, καθώς ο ιδιώτης θα πάρει και τα 24 χιλ. ευρώ και την είσπραξη από το εισιτήριο. Επίσης, ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με το πετρέλαιο για τη γεννήτρια ή το ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα, ο κ. Βλαχογεωργακόπουλος υπενθύμισε ότι πέρυσι ο ιδιώτης είχε κάνει δώρο και 2 παιχνίδια, που φέτος δε θα υπάρχουν… 
Ο κ. Αναστασόπουλος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι τα εμφανίζει ένα ένα και προκύπτουν πράγματα που το Σώμα δε γνώριζε… Μάλιστα, σημείωσε ότι έτσι δεν είναι σύμφωνος και καταψηφίζει το «παγοδρόμιο», καθώς το κόστος υπερβαίνει το περυσινό, ενώ δεν επαληθεύτηκαν και οι στόχοι του δημάρχου… 
Ο πρόεδρος του Σώματος διευκρίνισε ότι το θέμα στο συμβούλιο αφορά μόνο στην έγκριση της άδειας λειτουργίας και υπενθύμισε ότι το «παγοδρόμιο» έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή. 
Ο δήμαρχος από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Αναστασόπουλο ότι ψεύδεται όταν λέει ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, αφού δεν υπολογίζει τις αμοιβές των υπαλλήλων που δούλευαν στο παγοδρόμιο για ένα μήνα, κάτι που δε θα συμβεί φέτος. 
Η αναφορά του στη συνέχεια, ότι ο ίδιος με τα μηχανήματά του, και τα μηχανήματα του «Μορέα», έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία στο Δήμο Μεσσήνης, που ξεπερνά τα 90 χιλ. ευρώ, έφερε νέο γύρο αντιπαράθεσης. Ο Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε το δήμαρχο ό,τι έχει κάνει σε «προσφορά» να το φέρει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, και το Σώμα να το αποδεχτεί και να τον ευχαριστήσει… αλλά να σταματήσει να δρα υπογείως… Αυτή η έκφραση προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Γεωργακόπουλου, που υπενθύμισε στον κ. Αναστασόπουλο ότι, αν δεν έστελνε ο δήμαρχος τα δικά του μηχανήματα, η «Αρχαία Μεσσήνη» θα ήταν ακόμα θαμμένη… 
Ο Στάθης Αναστασόπουλος επανήλθε και ζήτησε αναλυτική κατάσταση όλων των μηχανημάτων που δούλεψαν στις κοινότητες της Μεσσήνης για την αποκατάσταση των ζημιών και συζήτηση στο Σώμα αποκλειστικά γι’ αυτό το θέμα. 
Απαντώντας στις «επιθέσεις» του επικεφαλής της μειοψηφίας, ο Γιώργος Τσώνης απευθύνθηκε προσωπικά στον Στάθη Αναστασόπουλο, λέγοντάς του: «Μην προσπαθείς να με χτυπήσεις στο “σπίτι” μου, σε πράγματα που ξέρω καλά… γιατί θα την πατήσεις», με τον Στάθη Αναστασόπουλο να κλείνει τη συζήτηση λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί δημόσια, όταν έρθει η κουβέντα στο Σώμα  και περιμένει από το δήμαρχο να το κάνει άμεσα. 
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις