«Πατατράκ»

Πρώτη Δημοσίευση: 29/05/2019 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/05/2019 13:10
Τα όσα συνέβησαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με τους υποψηφίους που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ανάλογη «εικόνα» και στη Μεσσηνία. Οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκαν και εδώ.
Αρχικά στην Καλαμάτα ο Μανώλης Μάκαρης κατετάγη 6ος, αν και για να λέμε την αλήθεια εδώ είχε τη στήριξη στα λόγια και όχι τόσο στην ουσία. Ο ίδιος, πάντως, είχε δώσει το «παρών» στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα.
Ο υποψήφιος που στηρίχθηκε στη Μεσσήνη και που ως δήμαρχος ο Γιώργος Τσώνης υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο όσο κανένας άλλος δήμαρχος στη Μεσσηνία (αν και δεν προερχόταν από το ΣΥΡΙΖΑ), έχασε από τον πρώτο γύρο από τον κεντροδεξιό αντίπαλό του Γιώργο Αθανασόπουλο.
Εδώ να σημειωθεί ότι υπήρχαν εισηγήσεις στο δήμαρχο να απαρνηθεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ούτως ή άλλως η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσήνη είχε εκφραστεί και δημόσια εναντίον του, ενώ είναι γνωστό ότι αναζητούσε και άλλον υποψήφιο... Ανάλογη τύχη είχε και ο Ηλίας Κανάκης στην Πύλο που είχε τη στήριξη, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς είδε δύο “κεντροδεξιούς” υποψηφίους να περνούν στο β’ γύρο και αυτός να μένει τρίτος.
Ο κ. Μπακούρος στην Τριφυλία κατετάγη 6ος, ενώ την πιο σκληρή μάχη φαίνεται πως έδωσε ο πρώην υποδιοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Μπασάκος στη Μάνη, που έμεινε εκτός δεύτερου γύρου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον κ. Γιαννημάρα για λίγες ψήφους στο Δήμο της Δυτικής Μάνης. 
Τέλος, στην Περιφέρεια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες δεν κατάφερε επ’ ουδενί να «συσπειρώσει» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια στο πρόσωπό του, καθώς κατέγραψε ποσοστό κατά κάτι λιγότερο απ’ αυτό που συγκέντρωσε το 2014, όταν τότε είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και απέναντί του ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Βουδούρη... 
Κ. Γαζ.
 

 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις