«Σάρωσαν» στη σταυροδοσία Γ. Λαμπρόπουλος και Αλ. Χαρίτσης

Πρώτη Δημοσίευση: 09/07/2019 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2019 08:02
Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκε η κατανομή εδρών στη Μεσσηνία στις προχθεσινές εθνικές εκλογές. Όπως είχαμε προαναφέρει, το πιθανότερο σενάριο ήταν 4+1 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και επιβεβαιώθηκε.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της σταυροδοσίας των υποψηφίων, ούτε και εδώ υπήρξαν εκπλήξεις, αφού το απόλυτα ελεγχόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά επικράτησε πλήρως.
Στο νέο κυβερνητικό κόμμα το ενδιαφέρον βρίσκεται στο  μέλλον της πρώην προέδρου της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας, Νατάσσας Κυριακοπούλου, αφού σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις (Ευρώπη ή και Πρόεδρος της Δημοκρατίας), τότε θα είναι αυτή που θα καταλάβει την τέταρτη θέση εκλογής. Επ' αυτού, όμως, θα πρέπει να περιμένει κάποιους μήνες.
Κατά τ' άλλα, σημειώθηκε πρωτιά από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με 20.609 ψήφους (σ.σ. τη στιγμή που γράφεται το κείμενο λείπουν οκτώ εκλογικά τμήματα για το 100% του αποτελέσματος, ενώ ακολουθούν Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.
Από την πλευρά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός ψήφων του πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση, 16.115, ο οποίος προτιμήθηκε από περισσότερους του 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!
Βέβαια, με τα αποτελέσματα που είχαμε μένουν εκτός Βουλής οι Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, μια και το νέο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέγει μόλις έναν υποψήφιο.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις